«Премії постійно були різними»: ексфорвард Шахтаря назвав суми зарплат і бонусів у дублі «гірників»

Переглядів 943
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
3 голоси
«Премії постійно були різними»: ексфорвард Шахтаря назвав суми зарплат і бонусів у дублі «гірників»
Сергій Гринь та Мірча Луческу. Фото: ФК Шахтар
Нападник клубу Першої ліги Епіцентру Сергій Гринь, який раніше виступав за Шахтар, розповів про фінансові умови гри у другій команді «гірників».

Сергій Гринь в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» згадав свій період у Шахтарі.

Зокрема, форвард Епіцентру згадав, як потрапив до академії донецького клубу.

«Я сам родом з Волновахи. Пам'ятаю, як у десять років дядько відвіз мене до Донецька на перегляд до Шахтаря. Тренер тоді із здивуванням запитав: «А де він раніше грав?». Я ніде не займався до цього

Грав у дворі, брав участь у шкільних змаганнях, але не більше. Тренер був дуже вражений та не міг повірити, що я фактично прийшов з вулиці. Мене одразу взяли».

Окрім цього, футболіст поділився думкою щодо політики Шахтаря по відношенню до молодих вихованців, яких віддавали в оренди інших клубам замість того, щоб продавати та залишати у себе відсоток прав на них.

«Звичайно, краще було б продати футболіста. Я це розумію. Проте керівництво на той час вважало інакше. Мені (після випусу з академії – прим. «УФ») запропонували підписати контракт із дублем.

На той момент я не думав про це (доцільність контракту з дублем – прим. «УФ»). Для мене вже великим досягненням було потрапити до другої команди Шахтаря».

Також нападник згадав про фінансові умови гри за другу команду Шахтаря у той час (2011-2014 рр.).

«700-800 доларів зарплата. Премії постійно були різними. 400 доларів платили за перемогу вдома і 600 доларів за перемогу на виїзді», – сказав Гринь для «УФ».

  • Гринь належав Шахтарю до 2019 року та переходу у данський клуб Вайлє на правах вільного агента, звідки пішов вже через 10 місяців до Зорі.
  • Окрім цих трьох команд та Епіцентру, він встиг пограти за Іллічевець (2014-2015, 2016), донецький Олімпік (2016-2017), Верес (2017), київський Арсенал (2018) та Олександрію (2021-2022).
  • У складах молодіжних збірних України Гринь провів 13 матчів.
  • Його контракт з Епіцентром розрахований до 30 червня 2024 року.