«Приходила газета, я мав знайти і вирізати згадку про наш банк»: легенда Динамо розкрив деталі своєї ексроботи

Переглядів 473
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Приходила газета, я мав знайти і вирізати згадку про наш банк»: легенда Динамо розкрив деталі своєї ексроботи
Олег Кузнецов. Фото: УАФ
Легендарний захисник київського Динамо Олег Кузнецов розповів про те, як вирішив влаштуватися працювати в банк після завершення професійної футбольної кар'єри.

Відомий український футболіст Олег Кузнецов в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, як опинився на банківській посаді після того, як повісив бутси на цвях.

«Мені цей варіант запропонували мої добрі друзі. Президент банку захотів створити команду з мініфутболу та чемпіонат банківських команд. Я ввечері тренував команду, а вдень працював у банку у відділі піару – відповідав за зв'язки із громадськістю».

Кузнецов розповів, чим займався, працюючи в банку.

«Я приїжджав до офісу на 9 ранку та сидів до обіду, читав газети. Наприклад, приходила газета, я мав знайти і вирізати з неї згадку про наш банк. Також я часто виконував роль весільного генерала, їздив із президентом банку на різні зустрічі. Іноді це допомагало укладати угоди – впізнавали мене, а не його, він потім дуже дивувався».

Легендарний захисник Динамо згадав, які суми отримували гравці банківської команди.

«Увечері, тричі на тиждень, я тренував команду банку. Причому ми платили гравцям зарплату – 50 доларів на місяць, що на 96 рік було непогано. Ми брали до команди не професійних футболістів, а ніде не засвічених. Зрозуміло, що я міг набрати до команди умовних Михайличенків, але я цього не робив».

Олексій Михайличенко. Фото: ФК Динамо

Кузнецов зазначає, що відомі футболісти все ж приходили потренуватися з банківською командою.

«Проте Михайличенко із Процюком частенько приходили пограти до нас. Але я їм відразу сказав: «Побігати з нами можете, але за банк ви грати не будете».

  • Кузнецов вихованець чернігівської Десни. У Динамо 60-річний захисник грав з 1983 по 1990 рік: 224 гри, 18 голів.
  • Пізніше оборонець пограв за шотландський Рейнджерс, ізраїльський Маккабі Хайфа, а закінчив кар'єру в ЦСКА-Борисфен.
  • У 2002 році Кузнецов увійшов до тренерського штабу збірної України Олега Блохіна. Як тренер збірної брав участь у чемпіонаті світу 2006 у Німеччині.
  • Нині очолює команду синьо-жовтих у категорії U-18.