«Приклад подвійних стандартів»: Беленюк – про допуск збірної України до відбору на Євро-2024

Переглядів 771
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Приклад подвійних стандартів»: Беленюк – про допуск збірної України до відбору на Євро-2024
Гравці збірної України. Фото УАФ
Народний депутат і олімпійський чемпіон Жан Беленюк опублікував відповідь Міністерства молоді та спорту України на запит УАФ про допуск українських футболістів до Євро-2024.

Раніше з'явилася інформація, що Міністерство молоді та спорту заборонить українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях, у яких виступають також спортсмени з росії або білорусі. Якщо спортсмени не послухаються - федерацію, яку вони представляють, можуть позбавити статусу національної.

Під ці критерії підпадала і збірна України з футболу, яка бере участь у відборі на Євро-2024. Разом із нашою командою там грає і збірна білорусі, щоправда, в іншій групі. Згодом стало відомо, що збірну України з футболу ця заборона не торкнеться.

Жан Беленюк хотів отримати від Мінмолодьспорту відповідь, через що футболістам дозволили порушувати заборону, але у відповідь він отримав лист держоргану, який було адресовано на адресу УАФ.

«Я не маю інформації щодо тексту звернення УАФ до Мінмолодьспорту, проте можемо лише здогадуватися, які сильні аргументи навела УАФ, що Національна збірна з футболу братиме участь у відборі на ЄВРО-2024, і що Міністерство цю інформацію взяло до відома, дозволивши брати участь у змаганнях, всупереч своєму ж наказу (цікаво, що, судячи з тексту листа, це була вже друга відповідь (можу лише припустити, що в першій відповіді була відмова) ».

Дійсно, в опублікованій Беленюком відповіді Мінмолодьспорту на адресу УАФ ідеться про те, що цей лист іде на заміну листа від 20 квітня про розгляд звернення.

«Також Міністерство у своєму листі зазначило, що головне, щоб не було очних зустрічей українських і білоруських команд, найімовірніше точно знаючи, що цього не буде. Це і є яскравий приклад подвійних стандартів», - написав Беленюк у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, наступні матчі відбору на Євро-2024 збірна України проведе 16 червня з Північною Македонією і 19 червня з Мальтою.