«Приємно бути в історії, але забивати хочу в УПЛ»: форвард Оболоні Батальський ‒ гравець місяця в Першій лізі

Переглядів 1435
Євген Чепур Євген Чепур
4 голоси
«Приємно бути в історії, але забивати хочу в УПЛ»: форвард Оболоні Батальський ‒ гравець місяця в Першій лізі
Олександар Батальський. Фото: Оболонь
«УФ» відроджує традицію визначення найкращих у всіх лігах: у Першій лізі в вересні 2022 року це нападник Оболоні (Київ) Олександр Батальський.

Наша експертна рада, визначаючи найкращого гравця вересня 2022 року в Першій лізі, була одноголосною – і справа тут у тому, що лауреат залишив слід не лише в поточному чемпіонаті, але й у історії. 35-річний нападник Оболоні Олександр Батальський довів число своїх голів у Першій лізі до 68-ми, ввійшовши в десятку найкращих бомбардирів дивізіону за всю історію. 

В п’яти матчах вересня Батальський провів всього 137 хвилин, але відзначився трьома голами та однією результативною передачею. Сумнівів не залишалося. Сайт «Український футбол» визнав Олександра найкращим гравцем місяця та записав з ним з цієї нагоди інтерв’ю.

«Завдання Оболоні – вийти в УПЛ»

- Вас визнали найкращим гравцем вересня у Першій лізі. Зізнайтеся, очікували на перемогу у цій номінації з огляду на конкуренцію?

- Дякую, дуже приємно здобути перемогу у номінації. Буду відвертий, навіть не розраховував на подібне визнання від журналістів. Дійсно, змагання зараз досить цікаві і з кожним туром інтрига закручується з новою силою, а деякі результати не піддаються футбольній логіці. Але за це ми і любимо футбол.

- Які перед командою ставляться завдання на поточний сезон? Відчуваєте, що зараз Оболонь спроможна поборотися за підвищення у класі?

- Завдання перед командою відомі всім - вийти у Прем’єр-Лігу. Зважаючи на старт нашої команди в сезоні, помітно, що нам до снаги впоратися із цим завданням, але не будемо забігати наперед. Ви правильно зазначили, що конкуренція в таблиці нині досить пристойна. Але у нас чудовий колектив, тренерський штаб, і, головне, атмосфера всередині колективу на рівні.  Дивимося тільки вперед!

- Як оціните експеримент з поділом Першої ліги на дві групи? На вашу думку, це було єдине правильне рішення?

-  Згоден з фахівцями – вперше в історії футбол проводиться в умовах війни. Яким мав бути правильним формат, ніхто не міг би дати чіткої відповіді. Зважаючи на старт змагань, на даний час певно, що це оптимальний варіант.

«В обох групах Першої ліги є сильні клуби»

- На старті нинішнього сезону ви зіграли всього 154 хвилини (включаючи матчі серпня), але за цей час встигли забити три м’ячі і віддали результативну передачу.  У чому секрет такої ефективної гри?

- Особливого секрету немає, важливо грати в свій футбол і отримувати задоволення від гри. Звісно, в мене ще є велика мотивація показувати результат і вона помножена на допомогу партнерів. Так складається історично, якщо нападник ефективний на полі, забиває, то він більш помітний для спільноти. Прикро, що корисні дії захисників – не такі помітні для експертів і ЗМІ.

  - Ви увійшли до десятки найкращих бомбардирів за всю історію Першої ліги. Це вас додатково мотивує? Які ще цілі ставите перед собою?

- Приємно записати своє ім’я в історію футболу. Хочеться наступного сезону забивати в УПЛ.

- Яку гру для вашої команди вважаєте найкращою на старті сезону, а яку хочете якомога швидше забути?

- Шість матчів позаду, тому найкращі матчі, думаю, будуть навесні. Але у вересні найкраща, мабуть, за якістю гри і результатом - з Кременем (виграли 3:0 в гостях). Та й інші п’ять були цікавими. З кожного можна винести користь і роботу над помилками.

- У чому Оболонь досягла найбільшого прогресу, якщо порівнювати з попереднім сезоном? В чому ще потрібно додавати?

- Складне питання, напевно воно більше стосується тренерського штабу. Єдине точно - додавати завжди треба, як індивідуально, так і в командній грі.

- Як оціните рівень нинішньої Першої ліги? Кого вважаєте своїми головними конкурентами?

- В обох групах є сильні команди, а ті, хто поки набирає обертів, цілком може вистрелити в наступних матчах. Не хотів би когось виділяти, але за прізвищами і досвідом гравців, то ЛНЗ, Металург, Карпати, Полісся виділяються серед інших. За рахунок колективу і тренерського штабу Епіцентр виглядає досить пристойно. 

Але вся боротьба ще попереду і друге коло осінньої частини змагань ще може перевернути все з ніг на голову.

«Грали з Довбиком у Черкасах. Він добре прогресує»

- Який тренер зробив найбільший внесок у ваше становлення як професіонального футболіста? Знайомство з яким спеціалістом справило на вас найбільше враження?

- Відзначу Бакалова, Бузника і Ковальця. Але точно, всі тренери, з ким я працював зробили свій внесок у мій розвиток, як людини, так і футболіста. І я їм за це безмежно вдячний. Важливо було ще й знайти свою команду. Вважаю, з Оболонню ми на одній футбольній хвилі. 

- Хто із ваших колишніх одноклубників доріс до рівня збірної, грав у єврокубках?

- Зараз Довбик добре прогресує, з ним ми грали в Черкасах. Але в Україні футболісти талановиті, упевнений, скоро ми побачимо не одне прізвище гравців, з яким мені вдавалося перетинатися - у збірній та єврокубках. Потенційно, такі футболісти є і в складі Оболоні.

- Наскільки складно грати під час війни? Як вдається зосередитися на футболі? Повітряні тривоги сильно впливають на перебіг матчів?

- Українська нація з 24 лютого дуже змінилася, кожного торкнулася клята війна. Бажаю нашим Збройним Силам України перемоги, а Україні процвітання та миру!

Анатолій Янголь

X