«Про реалії футболу під звуки сирен»: УАФ презентувала документальний фільм «Особливий сезон» – видео

Переглядів 3198
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Про реалії футболу під звуки сирен»: УАФ презентувала документальний фільм «Особливий сезон» – видео
Стадіон ім. Гагаріна в Чернігові після влучання авіабомби. Фото: Google
Документальна стрічка «Особливий сезон» присвячена найстрашнішим за час незалежності України подіям – початку широкомасштабної війни в 2022-му році, коли через агресію росії український футбол перебував на межі зникнення.

Ціною надлюдських зусиль футбол в Україні, який через навалу окупантів з росії навесні 2022 був на межі фактично зникнення, вдалося зберегти. І це майже диво, що сьогодні ми можемо насолоджуватися матчами наших улюблених команд. Нехай і по телевізору, а не наживо з трибун стадіонів.

Саме футбол став першим видом спорту, перезапущеним в умовах великої війни. Про всі ці процеси та події й розповідає стрічка «Особливий сезон».

«Герої фільму – це футболісти, тренери, власники клубів й арбітри, які діляться своїми спогадами та переживаннями. Про реалії футболу під звуки сирен та тонкощі проведення змагань дізнаємось від міністра спорту, голів військових адміністрацій та представників силових структур.

Дана стрічка проводить нас за лаштунки особливого сезону 2022/2023, під час якого вдалося заново запустити вісім чемпіонатів різних рівнів», – йдеться в описі фільму, опублікованому пресслужбою УАФ.

  • За час повномасштабної війни від атак росії постраждало щонайменше 320 спортивних об’єктів в Україні.
  • Одна з найбільший руйнацій сталася в Чернігові: після влучання авіабомби дуже сильно постраждав міський стадіон імені Гагаріна, де проводила свої домашні зустрічі в українській Прем’єр-лізі Десна.