«Проблема набагато глибше»: український тренер не вважає Луческу головним винуватцем невдач Динамо

Переглядів 1864
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
«Проблема набагато глибше»: український тренер не вважає Луческу головним винуватцем невдач Динамо
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Відомий український тренер та футбольний експерт Олег Федорчук розповів про своє бачення причин проблем Динамо. Фахівець не поділяє думку про те, що Мірча Луческу є головною причиною невдач київського Динамо.

Футбольний експерт бачить головну проблему не в персоні Луческу, бо звинувачувати Мірчу – це найпростіше, що можна зробити. Про це спеціаліст заявив у інтерв'ю сайту Sportnews

«Звинуватити Луческу – це найпростіше. Так, є вина Луческу, але головна проблема набагато глибше. Річ у тім, що Луческу завжди працював зі зрілими футболістами, або ж талановитими бразильцями, яким надавалося вдосталь часу для адаптації. Він їм просто ставив гру, плавно вводив в колектив. Повірте мені, я знаю, що кажу. Сам переважно працював з молоддю».

Тренер Олег Федорчук вважає, що причина невдач київського Динамо – неправильний вектор розвитку всього клубу, який був обраний вже доволі давно. 

«Глобальна проблема Динамо – неправильний вектор розвитку всього клубу, який був вибраний ще 10 років тому. От згадаймо про так звану іспанську модель гри, яку намагались прищепити Динамо свого часу. І що? Кого Динамо виховало?»

Олег Федорчук. Фото: Google

Також Федорчук підмітив, що кияни не встигають за сучасними тенденціями в підході до виховання молоді.  

«Динамо потрібно перебудовуватися. Зараз є тенденція до виховання силових футболістів. Ви подивіться на Ерлінга Холанда. Він же атлет. В Динамо ж зараз справжній дефіцит міцних, потужних гравців. Не вистачає і швидкісних гравців».

Фахівець скептично ставиться до призначення Олександра Шовковського головним тренером клубу. Федорчук вважає, що Динамо має очолювати людина зі структури клуба, який вміє працювати з молоддю.

«Зараз у Динамо зміна поколінь, команді потрібен тренер, який вміє працювати з молоддю. Багато хто фантазує, мовляв, чого б не дати шанс Олександру Шовковському. Шанс дати можна, але ж він ніколи не тренував дорослу команду. Розпочинати треба з молоді. Той же Пеп Гвардіола починав з молоді та й десятки класних світових тренерів теж», - сказав Олег Федорчук.

Український фахівець вважає, що розпочинати новий етап в історії Динамо потрібно з новим тренером.

Нині команда під керівництвом Луческу йде на четвертому місці та наближається до того, щоб вдруге в історії залишитися без медалей чемпіонату України.