Проблемні Львів і Колос. Шаран проти лідера. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в неділю?

Переглядів 1426
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Проблемні Львів і Колос. Шаран проти лідера. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в неділю?
Гравці Зорі. Фото: ФК Зоря
Ексклюзивний анонс двох матчів 15-го туру УПЛ Львів – Колос та Зоря – Минай спеціально для вас на «УФ».

27-го листопада відбудуться два поєдинки 15-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Львів – Колос та Зоря – Минай. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Львів – Колос

27 листопада. 13:00. м. Львів. Стадіон «Скіф»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Максим Грисьо (Львів) та Ніколай Золотов (Колос)

У рамках 15-го туру УПЛ Львів вдома прийматиме ковалівський Колос. Перед початком 15-го туру «містяни» замикають турнірну таблицю з дев’ятьма балами в активі, а ковалівці йдуть дев’ятими – у них 16 очок. 

У минулому турі обидві команди свої поєдинки програли. Розпочнемо з Колоса. Підопічні Ярослава Вишняка вдома поступились полтавській Ворсклі з рахунком 1:2. Єдиний гол за ковалівську команду провів Вадим Мілько, реалізувавши пенальті. Найкращими бомбардирами ковалівської команди є відразу троє гравців: Вадим Мілько, Денис Безбородько та Павло Оріховський забили по три м’ячі.  

Загалом Колос не може здобути перемогу вже протягом чотирьох матчів (три поразки та одна нічия). Востаннє ковалівці перемагали ще 31-го жовтня, вдома обігравши Верес. Такі негативні результати відправили Колос на дев’яте місце. Навряд чи ковалівцям вдасться нав’язати боротьбу за єврокубки, але і боротьба за виживання, напевно, не загрожує команді Вишняка. 

За 13 зіграних турів Колос здобув чотири перемоги та стільки ж нічиїх і ще п’ять разів поступився. Різниця забитих і пропущених – 11:16. Поєдинок проти Львова не стане заключним для ковалівців, адже у них ще є в запасі матч проти луганської Зорі. Перенесений поєдинок 7-го туру має відбутися 1-го грудня. Однак обидва останні матчі в 2022-му році Колос проведе на виїзді. А в гостях підопічні Вишняка грають не дуже вдало. У цьому сезоні вони зіграли п’ять виїзних поєдинків, у яких жодного разу не здобули перемоги. Двічі зіграли внічию та ще три матчі програли. Можливо, саме в протистоянні зі Львовом обірветься ця невдала серія для Колоса. 

Львів у минулому турі поступився Інгульцю на виїзді з рахунком 0:1. Для команди Олега Дулуба ця поразка стала восьмою в цьому сезоні. Більше за львів’ян перед початком 15-го туру не програвав ніхто серед усіх 16-ти клубів. Тричі «містяни» зіграли внічию та лише в двох матчах святкували перемоги. Синьо-золоті зуміли обіграти Минай та Рух. Також у Львова найгірша різниця забитих і пропущених м’ячів (‒11). Загалом вони пропустили 20 м’ячів, а забили лише дев’ять. Тому Львів перебуває на останньому місці в турнірній таблиці. 

Львів пропускає протягом дев’яти турів поспіль. Востаннє львів’яни проводили «сухий» матч ще 25-го вересня. Тоді «містяни» здобули мінімальну перемогу над Минаєм з рахунком 1:0. Матч проти Колоса для Львова стане заключним у цьому році. У них ще є поєдинок в запасі проти донецького Шахтаря, але ця зустріч відбудеться вже у 2023 році. Тому на гру проти ковалівців підопічні Дулуба мають вийти максимально заряджені та показати красиву і насамперед результативну гру. 

Олег Дулуб у матчі проти Колоса не може розраховувати на одного з лідерів своєї команди Максима Грися. 26-річний гравець пропускатиме заключний поєдинок Львова в цьому році через червону картку в попередньому турі. Грисьо отримав першу жовту картку в матчі на 29-й хвилині, а друге попередження вже у другому таймі на 84-й хвилині. До речі, Грисьо вже вдруге в цьому сезоні отримав червону картку. У Колоса теж є футболіст, який пропускатиме недільний матч. Захисник ковалівців Ніколай Золотов отримав четверте попередження в минулому турі та тепер змушений пропустити один поєдинок. 

Історія зустрічей – 6: +2, =0, -4; 5:11

Майбутній герой матчу – Олег Дулуб

Білоруський фахівець чудово розуміє, що в разі поразки, його можуть звільнити з футбольного клубу Львів, адже першу половину сезону синьо-золоті під його керівництвом завершували невдало. Можливо, якщо львів’яни переможуть, то керівництво «містян» дасть шанс Дулубу виправити ситуацію навесні (а головне – дасть ресурс на посилення, тому що конкуренти навіть зараз укомплектовані краще, а взимку можуть ще більше посилитися). А ось, якщо програють, то, не можна виключати, буде чергове тренерське звільнення в УПЛ. Тому результат поєдинку в багато чому залежатиме від головного тренера Львова. 

Прогноз на гру: Львів – Колос – ТБ 2.5 – 2.45

У заключному матчі року Львів буде намагатися здобути перемогу, тим паче, що недільний суперник не є лідером чемпіонату, а йде всередині турнірної таблиці. Очікуємо відкритий футбол від «містян», адже втрачати їм вже немає чого, потрібно завершити рік на мажорній ноті. Ну і звичайно, бодай трішки покращити своє турнірне становище. Букмекерська контора Favbet дає потужний коефіцієнт на те, що в матчі Львів – Колос буде забито, як мінімум три м’ячі – 2.45.  

Зоря – Минай

27 листопада. 14:00. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

Пряма трансляція – УНІАН

Дискваліфікації – відсутні

Ще один матч, який відбудеться у неділю, це протистояння луганської Зорі та закарпатського Минаю. Перед початком 15-го туру Зоря розташувалася на третій сходинці в турнірній таблиці з 26-ма заліковими балами, а Минай знаходиться на 11-му місці – у закарпатців 13 очок. 

Колектив Патріка ван Леувена нагадує Робін Гуда. Адже лише Зоря може забрати очки в Шахтаря і Динамо та водночас програти Руху та Інгульцю. Можливо, луганці на матчі з аутсайдерами виходять з певною недооцінкою та це за платять втратою залікових балів. Недільний суперник «мужиків» – команда з другої частини турнірної таблиці. Чи зробили біло-чорні якісь висновки після невдач з клубами із нижньої вісімки – дізнаємось у цьому матчі. 

У минулому турі Зоря здобула дуже важливу перемогу над своїм прямим конкурентом у боротьбі за єврокубки. Луганська команда просто знищила Олександрію, забивши у їхні ворота чотири м’ячі за 14 хвилин. Богдан Бутко оформив дубль, а Сергій Булеца та Денис Антюх оформили ще по голу. Олександрійці спромоглися на один забитий м’яч. Його автором став Сергій Рибалка. Отож, Зоря здобула переконливу перемогу з рахунком 4:1. 

Ця звитяга стала для луганців восьмою в цьому сезоні. Ще двічі «мужики» зіграли внічию та тричі поступились. Цікаво, що серед п’яти матчів, у яких луганці втратили очки, три були проти аутсайдерів: Кривбасу, Руху та Інгульцю. Ще Зоря зіграла поділила очки з Шахтарем і програла Дніпру-1. 

Зоря дуже багато забиває, їхня атака – третя в УПЛ перед початком 15-го туру. Підопічні ван Леувена забили 29 м’ячів, так само, як і Шахтар (який вже свій матч 15-го туру зіграв) та лише на один гол більше у Дніпра-1. Те, що Зоря обійде «гірників» за кількістю забитих м’ячів, практично немає сумнівів. Адже у біло-чорних ще два матчі в цьому році. Крім недільного поєдинку з Минаєм, луганці ще мають зіграти перенесений поєдинок 7-го туру УПЛ проти ковалівського Колоса. Ця зустріч запланована на перше грудня. Однак Зоря не забуває і пропускати – 19 м’ячів за 13 турів залетіло в їхні ворота. 

Найкращим бомбардиром Зорі є колишній правий захисник Ігор Кирюханцев, на його рахунку чотири забиті м’ячі в цьому сезоні. 

Закарпатський Минай на чолі з Володимиром Шараном перед початком 15-го туру вирвались із зони вильоту та перехідних матчів і розташувалися на 11-му місці. У минулому турі минайці здобули свою третю перемогу в цьому сезоні, обігравши вдома харківський Металіст з мінімальним рахунком 1:0. До того, закарпатці здолали Металіст 1925 та Інгулець. Також Минай чотири рази зіграв внічию та у шістьох матчах поступився. Різниця забитих і пропущених у команди Шарана – 9:14. 

Матч проти луганської Зорі стане для закарпатського клубу заключним у 2022-му році. Так, у минайців ще є перенесений поєдинок 9-го туру проти донецького Шахтар. Однак зустріч проти помаранчево-чорних відбудеться вже наступного року. 

Минай забиває дуже мало в цьому сезоні. Лише дев’ять голів за 13 турів, менше, ніж вони забили лише Чорноморець і Кривбас. Найкращими бомбардирами закарпатської команди є відразу двоє гравців: Олег Вишневський та Єгор Твердохліб. У обидвох футболістів по два забитих м’ячі. 

Історія зустрічей – 3: +2, =1, -0; 5:1

Майбутній герой матчу – Володимир Шаран

Безумовно, що одним із найголовніших творців, якщо не основним, трьох перемог Минаю в цьому сезоні є його головний тренер Володимир Шаран. 51-річний фахівець будує свій футбол, використовуючи стандарти та контратаки. Деколи це вдається, інколи – ні. У матчах проти лідерів головне ‒ не програти ще перед поєдинком. Шаран – досвідчений наставник і він точно знає, як вигравати в лідерів. Тому якщо закарпатці здобудуть перемогу над Зорею, то MVP матчу буде Володимир Богданович, однозначно. 

Прогноз на гру: Зоря – Минай – ТБ 2.5 – 1.78

Закарпатський Минай на чолі з Володимиром Шараном, безумовно, бажає завершити для себе першу частину чемпіонату позитивним результатом. Що можна вважати за позитивний результат проти команди, яка є одним із лідерів УПЛ? Мабуть, бодай нічию. Зоря у свою чергу не бажає знову втратити очки з аутсайдером. І ще цікаво, що якщо луганці здобуть шість балів у заключних двох матчах цього року, то вони обійдуть Шахтар і будуть зимувати на другому місці. Тому луганська команда з перших хвилин буде грати на перемогу, а Минай намагатиметься вистрілювати на контратаках. Однак після того, як Зоря заб’є, то закарпатцям доведеться розкриватися. Тому очікуємо результативний футбол у виконанні двох команд. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на те, що в поєдинку Зоря – Минай буде забито, як мінімум три м’ячі – 1.78.

X