Прогрес Мудрика в Челсі: коментатор розібрав гру вінгера Челсі

Переглядів 752
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
2 голоси
Прогрес Мудрика в Челсі: коментатор розібрав гру вінгера Челсі
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
Коментатор телеканалів Setanta Sports Ігор Бойко проаналізував гру вінгера збірної України Михайла Мудрика в останніх матчах в складі Челсі.

Коментатор, аналізуючи гру Мудрика дійшов висновку, що Михайло за рік в Англії досягнув певного прогресу.

«Мудрику потрібно вчитися грати у футбол. Останні матчі дають привід думати, що є прогрес. По-перше, це безперервність. Чи не найголовнішою проблемою є те, що він грає лише з м'ячем і засинає, коли м'яч у когось із партнерів. Якщо в захисті Мудрик хоча б здатен імітувати роботу, то в атаці – це була погана гра актора в ситкомі».

Бойко підкреслив, що Мудрик в останніх зустрічах почав більше відкриватися без м'яча і добігати до зон завершення атаки.

«Якраз у безперервності Мудрик додає, і це призводить до зростання компетенції. Оскільки важливою частиною гри вінгера є добігати в зони завершення, то Мудрик без безперервності цього не робив. На ударних позиціях і з м'ячем у штрафному майданчику він здебільшого опинявся тільки тоді, коли сам туди прибігав із м'ячем».

Коментатор впевнений, що 22-річний вінгер і далі прогресуватиме й дедалі більше адаптуватиметься до англійського футболу.

«Перший дотик досі жахає, мозок і тіло демонструють різну швидкість, йому не вистачає оперативки, грубо кажучи. Його голи у ворота Ньюкасла в Кубку Ліги і, особливо,  Кристал Пелас – це показник прогресу і розвитку. Не голи як такі, а саме спосіб, якими вони забивалися», – написав Бойко в Telegram.

  • 22-річний Мудрик у нинішньому сезоні зіграв за Челсі 19 матчів у всіх офіційних турнірах: чотири голи, дві результативні передачі.
  • Челсі після 20 турів посідає десяте місце в турнірній таблиці АПЛ із 28 очками.