Рамос знав, що буде нічия

Переглядів 230
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Осіння частина чемпіонату завершувалася дограванням другого тайму матчу, який проходив 6 жовтня на «Дніпро-Арені», відтак був зупинений після перерви через проб­леми, які виникли з освітленням на стадіоні…

До речі, якщо глибоко зануритися в історію взаємин команд, то можна знайти ще один матч, який через форс-мажор був перенесений. Сталося це 11 березня 1985, коли «Дніпро» та «Металіст» повинні були провести календарний матч чемпіонату СРСР. Гості прибули до Дніпропетровська, вболівальники прийшли на стадіон, але та гра так і не відбулася. Як виявилося, напередодні спочив керівник колишнього Союзу Костянтин Черненко. У підсумку, той матч перенесли на місяць, квитки на гру для вболівальників залишилися дійсними. Підсумок матчу — 1:0 на користь «Дніпра».

Цього разу ситуація була дещо іншою. Догравання в 45 хвилин виокремлювало п’ять ключових моментів. По-перше, команди вийшли на поле за рахунку 2:1 на користь «Дніпра». Нагадаю, що в уже зіграному два місяці тому першому таймі відзначилися дніпропетровці Мандзюк і Зозуля, харків’янин Едмар. По-друге, замінений упродовж першого тайму 6 жовтня харків’янин Хав’єр не міг з’явитися на полі. По-третє, дискваліфікований на три гри чемпіо­нату дніпропетровець Зозуля у цьому матчі міг грати, як і харків’янин Пшеничних. По-четверте, голкіпер «Металіста» Дишленкович, який із 16-го туру був переведений у розряд легіонерів, у цій грі міг таким не вважатися. По-п’яте, дніпропет­ровець Канкава, виходячи на поле, вже мав у пасиві жовту картку.

Про серйозні наміри щодо результату гри обидві команди заявили вже на початку, активно шукаючи шляхи до воріт опонента. Але аргументи «Металіста» були вагомішими: вже в перші 15 хвилин другої частини матчу зусиллями Моледо, Девича та Бланко в бік воріт «Дніпра» було завдано 4 удари, один із яких улучив у поперечину, з іншими впорався Бойко. Подібний розвиток подій, звичайно ж, не влаштовував Рамоса, тож він зробив корективи. Джуліано замінив Селезньова. Матеус із флангу перейшов на передню лінію, а Зозуля став атакувати з правого флангу. Після цього гра на деякий час перей­шла під контроль дніпропетровців, які спромоглися організувати кілька вилазок на ворота Горяїнова. На 69-й хвилині дніпряни мали реальну нагоду відзначитися. У центрі уваги опинився Зозуля, якого Джуліано на місці правого інсайда вивів сам на сам із воротарем. Але форвард «Дніпра» «затягнув» момент, і вдарити влучно йому перешкодив оборонець.

Згодом на ударну позицію мав виходити Матеус, але його брутально збив захисник. На цей епізод суддя ніяк не відреагував, як і на деякі інші. Певне, через це на 74-й хвилині здали нерви у Хуанде Рамоса. Іспанець дістав із кишені білий папірець і почав тикати ним у бік арбітра. «Що то було?» — спитали коуча «Дніпра» на післяматчевій прес-конференції. «Я показав картку арбітру. Сказав йому, що зараз він відбирає хліб у тих людей які живуть і заробляють футболом». Після цього інциденту тренер «Дніпра» почвалав на трибуни. А «Металіст» зумів додати у швидкос­ті, й буквально притис господарів до воріт.

І на 82-й хвилині атака харків’ян матеріалізувалась у забитий м’яч. Марлос віддав передачу Марко Девичу, який сповна скористався помилкою в обороні «Дніпра». Форвард гостей чітким ударом спрямував м’яч низом у ближній від себе кут — 2:2.

Післямова

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

— Ми нічого не змінювали, тренувалися в звичайному режимі. Хоча й не в найкращому настрої. Був трохи пригнічений стан гравців після «Іллічівця». Але ми раді, що футболісти вийшли і 45 хвилин, вважаю, зіграли непогано. Причому обидві команди.

— У одному з останніх інтерв’ю ви виглядали втомленою людиною, якій все набридло. Чи немає у вас намірів після 7 років роботи у Харкові (й на тлі того, що там відбувається) залишити команду?

— Усе може бути в тренерській роботі. Сьогодні так, завтра — інакше. Час покаже.

Хуанде РАМОС, головний тренер «Дніпра»:

— Мені казали ще до матчу, що можна не хвилюватися, що гра закінчиться нічиєю. Я не хотів із цим миритися, хотів боротися за перемогу. Думаю, якщо говорити про 90 хвилин у цілому, то «Дніпро» заслуговував на перемогу. Але ще раз підтвердилося, що не все чесно у цьому турнірі, і це вилилося в нічию, про яку мене попереджали.

Олександр ПЕТРОВ.

X