Реал – Шахтар: прогноз і анонс матчу. Йовічевич Знову в Мадриді, чи зіграє Лунін? На кого поставити в середу?

Переглядів 606
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Реал – Шахтар: прогноз і анонс матчу. Йовічевич Знову в Мадриді, чи зіграє Лунін? На кого поставити в середу?
Колаж: УФ
Ексклюзивний анонс третього матчу донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

5-го жовтня відбудеться третій поєдинок за участі донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Реал – Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Реал – Шахтар

5 жовтня. 22:00. м. Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу»

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – відсутні

Мадридський Реал вдома прийматиме донецький Шахтар. Шикарна вивіска матчу і сам поєдинок обіцяє бути дуже цікавим. Хорватський тренер донеччан Ігор Йовічевич повертається до міста, де розпочинав свою професійну кар’єру футболіста. 

У 1991-му році Йовічевич перейшов до мадридського Реалу, в структурі якого провів чотири роки. Йові виступав за дубль «вершкових» і був одним із лідерів команди. На жаль, за основну команду «галактікос» хорвату дебютувати так і не вдалося. Тепер Ігор повертається до столиці Іспанії вже у ролі головного тренера українського гранду. І мотивації для того, щоб перемогти, у нього достатньо. 

Шахтар дуже добре розпочав єврокубкову кампанію в цьому сезоні. У 1-му турі вони розбили німецький Лейпциг на виїзді з рахунком 4:1, а в другому зіграли внічию з шотландським Селтіком – 1:1. Такий результат дозволив «гірникам» розташуватися на другій сходинці в турнірній таблиці, з чотирма балами в активі. Найближчого переслідувача, яким є Селтік, донецька команда випереджає на три очки. А від лідера групи Реалу відстає лише на два пункти. Замикає турнірну таблицю в групі F Лейпциг, який ще не набирав очки у ЛЧ в цьому сезоні. 

Взагалі в цьому сезоні Шахтар ще не поступався, так само, як і Реал, але про мадридський клуб поговоримо пізніше. В УПЛ «гірники» очолюють турнірну таблицю, але в Дніпра-1 є матч в запасі ‒ якщо команда Кучера його виграє, то помаранчево-чорні будуть другими. Однак сезон лише розпочався і втрачати очки буде ще і Шахтар, і Дніпро-1. 

Ігор Йовічевич за короткий проміжок часу зміг зробити команду практично без легіонерів. Адже з іноземних гравців у складі Шахтаря зараз лише троє хлопців: Лукас Тейлор, Невен Джурасек та Лассіна Траоре. Решта складу – українці. Також слід відзначити, що донеччани класно підсилились у останнє трансферне вікно, підписавши Мар’яна Шведа, Олександра Зубкова, Івана Петряка, Єгора Назарину, Андрія Тотовицького та Богдана Михайличенка, а також повернули з оренди Данила Сікана. 

Михайло Мудрик, Мар’ян Швед і Данило Сікан перебувають у дуже хорошій формі перед протистоянням з Реалом. Сікан за останні два матчі забив шість голів. Три з них за молодіжну збірну України словакам у вирішальному матчі за вихід на Євро-2023, а інших три ‒ у минулому матчі проти харківського Металіста. 

Мудрик за системою гол+пас у Лізі чемпіонів набрав вже чотири бали. Два м’ячі та два асисти від «українського Неймара» в матчах проти Лейпцига та Селтіка. А у минулому турі проти Металіста Михайло віддав три гольові передачі. Також слід відзначити, що він не реалізував пенальті, над цим Мудрику потрібно ще попрацювати. Тому що на «Бернабеу» такого йому не пробачать. 

Швед після повернення в Україну теж виглядає непогано. Саме він відзначився дублем у ворота Лейпцига. Взагалі, Шахтар востаннє програвав у офіційних матчах ще 24-го листопада 2021-го року міланському Інтеру в груповому етапі ЛЧ з рахунком 0:2. Сподіваємось, що безпрограшна серія продовжиться в середу. 

Якщо Шахтар свого суперника у внутрішньому чемпіонаті не помітив і здобув перемогу з рахунком 6:1, то Реал вперше в сезоні втратив очки в домашньому поєдинку проти Осасуни. Команда Карло Анчелотті зіграла внічию з памплонцями 1:1. А ще Карім Бензема наприкінці матчу не реалізував пенальті та арбітри скасували його гол через офсайд. Тепер у Барселони та Реала однакова кількість очок, але завдяки кращій різниці голів, саме каталонці очолюють турнірну таблицю Ла Ліги. 

Також слід додати, що Шахтар свій матч проводив у суботу, а Реал грав у неділю пізно ввечері. Є надія, що донеччани підійдуть у кращому фізичному стані до гри в середу. 

У Реала доволі серйозні кадрові проблеми. Хороша новина, що після травми повернувся Карім Бензема, але в лазареті перебуває кілька лідерів мадридців. Матч проти Осасуни пропускав основний кіпер Тібо Куртуа і, швидше за все, він не зіграє проти Шахтаря. Дай Бог йому відновитися до Ель-Класіко, яке відбудеться вже 16-го жовтня. 

Тому місце в рамці воріт займе український голкіпер Андрій Лунін. До речі він і грав у матчі з Осасуною, де Реал втратив очки у виграшному поєдинку. Також невідомо, чи Анчелотті зможе розраховувати на Лукаса Васкеса та Луку Модрича. Якщо втрата іспанця не є критичною, то хорват навіть у 37-річному віці залишається ключовим гравцем Реала в центрі поля. Модрича може замінити Федеріко Вальвереде, тоді тріо нападу буде виглядати таким чином: Вінісіус, Родріго та Бензема. Поруч з Вальверде в центрі поля можуть вийти Крос та Чуамені. Або ж Вальверде зіграє правого вінгера замість Родріго, а в центрі з’явиться Камавінга. Варіантів у італійського тренера багато, тому що це Реал. Однак втрата Куртуа виглядає найбільшою проблемою для «вершкових». 

«Галактікос» востаннє поступалися 8-го травня 2022-го року. Вони програли мадридському Атлетіко з рахунком 0:1. Правда, тоді цей матч вже нічого не вирішував, тому що Реал достроково оформив чемпіонство. 

Шахтар знає, як вигравати в Реала на виїзді. У 2020-му році «гірники» перемогли в Мадриді з рахунком 3:2. А у матчі-відповіді вже в Харкові перемогли 2:0, але все-одно умудрилися не вийти з групи, зайнявши третє місце. У минулому сезоні ці дві команди теж пересікалися на стадії групового етапу ЛЧ. Тоді Реал здолав донеччан двічі: 5:0 в гостях і 2:1 вдома. 

Ігор Йовічевич у Мадриді не зможе розраховувати на Віктора Корнієнка, який вибув до кінця року через травму хрестів. Також під питанням участь Андрія Тотовицького, який перебуває у лазареті «гірників» ще з серпня місяця. 

Історія зустрічей – 6: +4, =0, -2; 17:9

Майбутній герой матчу – Данило Сікан

21-річний вихованець львівських Карпат у останніх двох матчах відзначився шістьма голами, оформивши два хет-трики. Звичайно, навіть якщо об’єднати збірну Словаччини U-21 і харківський Металіст, то вони все-одно будуть слабші за Реал. Але ніхто не каже забивати на «Бернабеу» три голи. Достатньо буде одного забитого м’яча. Можливо, саме він і стане вирішальним у цій дуелі. Йовічевич вірить у молодого Сікана, тому, можливо, саме його ми і побачимо в старті на Реал. 

Прогноз на гру: Реал – Шахтар – Ф2 (+2.5) – 1.65

Букмекери взагалі не вірять у Шахтар в матчі з Реалом. На перемогу донеччан дають коефіцієнт 15.50, а на успіх мадридського клубу ‒ 1.22. Не знати, як саме складеться матч у середу, але те, що «гірники» не програють більше, ніж у два м’ячі – це точно. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на таку подію – 1.65. Віримо в диво і в українську команду! 

Читайте авторську колонку Олега Федорчука, де він розповідає, чого очікує від матчу Ліги чемпіонів Реал – Шахтар.