«Репутація клубу буде дуже недоброю»: відомий тренер пояснив, чому Челсі не продасть Мудрика найближчим часом

Переглядів 4821
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Репутація клубу буде дуже недоброю»: відомий тренер пояснив, чому Челсі не продасть Мудрика найближчим часом
Олег Федорчук. Фото Google
Колишній наставник Миколаєва, Полтави та сімферопольської Таврії Олег Федорчук впевнений, що Михайлу Мудрику не слід сидіти на валізах. Він ще точно пограє в Лондоні.

Відомий український тренер Олег Федорчук запевняє, що в найближчий час майбутньому одного з лідерів молодіжної збірної України Михайла Мудрика нічого не загрожує. Тобто, попри чималу кількість критики, випроваджувати українця з розташування Челсі навряд будуть. 

«З Лондона важко виїхати. Тому я думаю, якби повернутися до початку цієї трансферної угоди, то я мав передчуття, що, швидше за все, на Мішу чекає шлях Салаха, якого теж Челсі купив за великі гроші, а потім збагрив у кілька оренд. Момо повернувся на олімп, але вже в іншому клубі. Ми знаємо в Ліверпулі він зараз один із найкращих гравців у світі.

Багато футболістів пройшли орендою. Особливо з нашого регіону Східної Європи: футболісти йдуть спочатку в один клуб, потім в оренду, потім повертаються. Це нормально», – сказав Федорчук. 

Навів Федорчук й інші, більш вагомі на його думку аргументи.

«Єдине, що напружує у цій ситуації – це сума трансферу. Якби вона була, як у випадку з Циганковим (мізерна, ну, реальна) – хай не п'ять, то хоча б 15-20 мільйонів, ми зараз такі питання одне до одного не ставили б. За таку суму і Челсі, і Мудрік були б задоволені таким дебютом. 

А так – заплатили непомірно високу суму та зарплату немаленьку, тому все це накладає такий відтінок незадоволеності. Репутація клубу буде дуже недоброю», – сказав Федорчук в інтерв’ю FanDay.net. 

  • Михайло Мудрик перейшов до лондонського Челсі у січні цього року з донецького Шахтаря за 100 мільйонів євро;
  • У АПЛ він зіграв 15 матчів: дві результативні передачі;
  • Контракт українця з Челсі розрахований до 2031 року.