Рік бродив у лісі і працював прибиральником: історія ексфутболіста Дніпра, Динамо і кандидата в збірну України

Переглядів 6224
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
Рік бродив у лісі і працював прибиральником: історія ексфутболіста Дніпра, Динамо і кандидата в збірну України
Бєлкін (шостий зліва) часів гри за Дніпро та зараз. Колаж: Український футбол
Колишній півзахисник Дніпра та київського Динамо Віктор Бєлкін розповів як шукав себе з допомогою занурення в релігії, життю в лісі та психоделікам.

Вихованець київського Динамо (1989-1993) Віктор Бєлкін пригадав чим займався, коли пішов з Дніпра (1996-1998). 

«Далі я пішов бродити по лісах. Гроші у мене були, мене це не хвилювало. Мені просто було цікаво як це жити без нічого. Я виходив у ліс біля Києва і йшов у невідомому напрямку, там ночував, десь рік бродив.

Не часто, але приймав психоделіки. Я занурився у зовсім інший світ, який не знав до цього, але який мене дуже цікавив».

Вихованець Динамо захопився релігіями та повністю занурився у їх вивчення. 

«Став пізнавати себе в інших станах: осяяння, прозріння. Я читав суфійську поезію, занурився у дзен-буддизм, суфізм, християнство. Я занурився глибоко в релігії, вивчав і Кастанеду. На цілий рік я занурився у містичне сприйняття світу».

Після року пізнавання себе та занурення в релігії Бєлкін вирішив податися до Ізраїлю.

«Коли мені це набридло, то я зробив собі ізраїльське громадянство (мама має коріння) і поїхав у Ізраїль. Не для того аби грати футбол, а просто у невідомість. Потім пішов працювати у готель в місті Арад, що біля Мертвого моря. Працював типу прибиральником, щось підносив, подавав».

Ексгравець Дніпра та Динамо пригадав випадок як зустрів у готелі свого колишнього одноклубника та зрозумів, що дійсно щасливий.

«Одного разу я відносив рушник у люкс номер і там зустрів футболіста, з яким ми разом грали в Маккабі. Коли я там був зіркою, то він сидів на лавці.

Ми обійнялися і він мене запитав: «Вікторе, ти щасливий?». І тоді я зрозумів, що дійсно щасливий, бо не маю цієї відповідальності, персонажу. Я прожив гроші, готелі, наркотики, алкоголь і мене це не зробило щасливішим».

Також Бєлкін розповів, чи був близький до того аби отримати виклик до національної збірної України.

«Коли грав у Дніпрі, то ходили розмови. Я потрапляв там у збірну туру п'ять чи шість разів. Ми грали дуже добре та яскраво», – розповів Бєлкін в інтерв'ю ютуб-каналу ТаТоТаке.

Також Бєлкін пригадував історію, як потрапив у автокатастрофу, перебуваючи напідпитку, прямо перед грою за олімпійську збірну України.  

  • Бєлкін вихованець Динамо. За першу команду півзахисник зіграв чотири гри, а за другу близько 47.
  • У складі Дніпра Бєлкін провів 42 поєдинки та забив сім голів.
  • Також за свою кар'єру півзахисник грав за такі клуби, як Борисфен, Маккабі (Тель-Авів), ЦСКА-Борисфен, ЦСКА (Київ), Бейтар Авраам, Маккабі (Нетанья).
  • Влітку 2002 року Бєлкін завершив професійну футбольну кар'єру.