Рівненський паритет

Переглядів 182
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«Урагану» бракувало налаштованості

Почнемо з кінцевого матчу туру. Він відбувся в Рівному: місцевий «Кардинал» приймав львівську «Енергію». З одного боку, класова приналежність команд зовсім різна: рівненці навряд чи мають реальні шанси на плей-оф, а львів’яни повинні просто провалитися, щоби туди не потрапити. Але в конкретному матчі між ними може трапитися що завгодно, свідченням чому став фінал національного Кубка-2011, де «Енергії» вдалося перемогти ціною надзусиль. А тут ще й поєдинок у Рівному — там господарі нікому нічого не дарують. Особливо «Енергії», в бік якої головний тренер «Кардиналу» час од часу запускає шпильку.

Сам поєдинок почався в розміреному темпі й не милував око. Та це стосувалося тільки дебютного відрізку, далі футболісти «розкочегарились».

Надто це стосується господарів: змарнувавши один, майже стовідсотковий, момент, вони довели справу до логічного закінчення в наступному перед сиреною на перерву, й на другий тайм вийшли в ролі лідера.

«Енергія» після перерви зіграла сильно. Те, що зрівняти рахунок удалося лише під кінець матчу, певним чином є збігом обставин. Удалося використати схему з п’ятим польовим. Могли гості взяти навіть троє очок. На це й націлювалися, граючи у штучній більшості й за нічийного рахунку. Не вийшло.

«Ураган» неправильно поставився до домашньої гри проти «Спортлідера+». Команді бракувало концентрації. «Гойдалки» в грі були явно на користь подільської команди, а не віце-чемпіона. Гості першими забили, але й «закрили» рахунок також. Вийшов він нічийним — 2:2, тому після матчу Сергій Гупаленко був чорнішим за хмару, а Іван Стасюк світився радістю.

ЛТК мав дуже пристойний вигляд на тлі чемпіона на його майданчику. Методи протистояння «залізничникам» луганці знайшли ще торік, але ж улітку не скажеш, що склад ЛТК став сильнішим.

Після гри наставник «Локомотива» Євген Ривкін визнав: підсумок поєдинку на користь його команди вирішив удалий розіграш стандартних ситуацій. Це свідчить і про клас команди, й про хорошу тренерську роботу — реалізація в грі того, що напрацьовується на тренуваннях.

ЛТК, можливо, заслужив на нічию, та за рахунку 2:3 не спромігся знайти вагомих аргументів, аби зрівняти рахунок. Тому таким він і залишився.

2013 року командам залишилося провести один тур. Відбудеться він у суботу, 28-го. Центральною стане гра у Харкові. Чинний чемпіон прийматиме бронзового призера: «Локомотив» проти «Енергії». Пікантності додає той факт, що попередню зустріч на цьому ж місці «залізничники» програли «зелено-білим» — 0:4.

Віталій МАРТИНЮК.

X