Роману Григорчуку зараз не позаздриш

Переглядів 264
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Сефер АЛІБАЄВ, агент ФІФА

— Чи не здивувався, що «Чорноморець» залишило зразу п’ятеро провідних легіонерів? Усе логічно, люди хвилюються за своє майбутнє. Але просто так відпускати таку групу виконавців, на яких серйозно розраховував головний тренер, якось неправильно. Думаю, існують домовленості, що в разі стабілізації ситуації в країні футболісти повернуться в розташування клубу. Але можуть бути й інші фактори, які вплинули на їхні дії, бо гравці прой­шли великий і помітний шлях на міжнародній арені, непогано заявили про себе, тож могли реально зацікавити європейські клуби. Аби безперешкодно вирішити свої питання, виконавці могли просто скористатися останніми подіями в Україні. Але це лише мої припущення, треба бути всередині клубу, щоби це достеменно знати. У «моряків» освічене керівництво, напевне, враховує всі нюанси.

Чому залишилися в Одесі інші легіонери — Еліс Бакай і Леонардо де Матос? Варто в них запитати. Мабуть, у клубі знайшли аргументи, щоби вмовити цих іноземців продовжити кар’єру у «Чорноморці». Або гравці просто зрозуміли, що особливої небезпеки немає, що рано чи пізно ця ситуація зійде нанівець, і команда буде рухатися далі.

Яка доля може спіткати кількох віт­чизняних футболістів, які також доб­ре себе зарекомендували в першій частині сезоні — Олексія Антонова, Олексія Гая, голкіпера Дмитра Безотосного? Роману Григорчуку зараз не позаздриш. Усе може бути. У групі лідерів ще є три клуби, спроможні платити гроші. Але треба дивитися на контракти футболістів. Якщо, наприклад, у когось спливає договір із одеситами після завершення сезону, то претендентам на цих хлопців немає сенсу зараз робити якісь рухи.

Як надалі розвиватиметься «Чорноморець»? У одеситів і так не було надлишку легіонерів. Але якщо клуб із Південної Пальміри вирішить надалі робити ставку на єврокубки, без закордонних футболістів усе одно не обійтися. Без іноземців тяжко уявити наш чемпіонат. Як би ми не хотіли, вони посилюють вітчизняні команди, створюють серйозну конкуренцію за місце у складі.

Додам, що, на превеликий жаль, нині напруга в країні не спала, відтак наразі складається така ситуація, коли невдоволених може бути більше, ніж п’ятеро легіонерів «Чорноморця». У інших колективах гравці також стурбовані ситуацією. Думаю, скоро може побільшати легіонерів, які залишать команди вищого дивізіону, особливо це стосується неспокійних міст.

Непокоїть і те, що ніяк не розпоч­неться друга частина сезону. У цьому багато чого залежатиме від засідання керівництва Федерації футболу України, прем’єр-ліги та правоохоронних органів. Але, мені здається, на повні груди ми зможемо дихати лише після виборів президента країни 25 травня.