Роналдо не йде на поступки Шахтарю: Крузейро відмовився повертати «гірникам» бразильського захисника Сіпріано

Переглядів 356
Артем Войцеховський Артем Войцеховський
1 голос
Роналдо не йде на поступки Шахтарю: Крузейро відмовився повертати «гірникам» бразильського захисника Сіпріано
Маркіньос Сіпріано. Фото6 Шахтар
Чотириразовий переможець бразильської Серії А не хоче розлучатися з 23-літнім оборонцем Маркіньосом Сіпріано, який з 12 липня знаходиться у розташуванні Крузейро.

Як стало відомо, футболіст скористався новою опцією ФІФА щодо однобічного призупинення контракту з українськими клубами через війну, що дозволяє легіонерам протягом року грати на правах безкоштовної оренди за інші команди.

Нещодавно Шахтар звернувся до всіх своїх гравців повернутися у його розташування, щоб залагодити контрактні справи, але Сіпріано відмовився залишати Крузейро і приїжджати в Нідерланди, де готуються до нового сезону «помаранчево-чорні», повідомляє Goal.

Бразильський клуб, який належить легендарному у минулому гравцю збірної Бразилії Роналдо, вимагає від ФІФА, щоб вона визнала Сіпріано його гравцем та надало сертифікат на офіційне працевлаштування.

Якщо УАФ не надішле ФІФА відповідні документи, Бразильська конфедерація футболу зможе оформити ліцензію самостійно. Тим часом Шахтар відмовився від співпраці з Крузейро та вимагає, щоб Сіпріано негайно повернувся.

Діючий контракт Сіпріано з Шахтарем розрахований до липня наступного року. Тобто він стане ще одним гравцем, за якого «гірники» не зможуть отримати фінансову компенсацію.

За першу команду Шахтаря Сіпріано зіграв 26 матчів (один гол, дві передачі). Минулий сезон він провів в оренді в швейцарському Сьоні.