«Росіяни бачать в особі Павелка свого ключового супротивника»: УАФ натякнула на зв'язок Печерського суду з РФ

Переглядів 716
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Росіяни бачать в особі Павелка свого ключового супротивника»: УАФ натякнула на зв'язок Печерського суду з РФ
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Українська асоціація футболу виступила на захист свого президента Андрія Павелка від нібито зазіхань на його посаду з боку росії та колаборантів з України.

На днях стало відомо, що прокуратура в рамках кримінальних справ проти Андрія Павелка вимагає усунути його на два місяці з посади президента УАФ. Футбольні функціонери побачили у такій активності правоохоронців російську «руку».

«Згідно з нормами Статутів ФІФА, УЄФА та УАФ, заборонено будь-яке втручання у діяльність національних футбольних асоціацій з боку місцевих судових органів. Але сумнозвісний Печерський районний суд Києва вже не вперше використовують для грубого втручання в роботу УАФ та тиску на її представників».

Керівництво УАФ вважає, що усунення Павелка саме зараз має конкретну мету – позбавити його посади в Виконкомі УЄФА, і за їхньою логікою в цьому може бути зацікавлена росія чи колаборанти в Україні.

«Росіяни прямо та публічно визнають, що бачать в особі Андрія Павелка свого ключового супротивника, якому вдається блокувати у міжнародних футбольних структурах будь-які їхні кроки. Злочинні наміри саме зараз усунути керівництво УАФ є навмисною спробою підірвати довіру до України з боку міжнародної спільноти», – пише УАФ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, спочатку правоохоронці розслідували діяльність Андрія Павелка з будівництва заводу з виробництва штучних полів. Тепер їх зацікавив і той факт, що президент УАФ вніс за себе заставу близько 10 млн гривень за рахунок футбольних грошей.