«Розмовляв з Миколенком»: Забарний пояснив свій вибір на користь Борнмута

Переглядів 788
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Розмовляв з Миколенком»: Забарний пояснив свій вибір на користь Борнмута
Ілля Забарний. Фото: ФК Борнмут
Український захисник Ілля Забарний прокоментував свій перехід із київського Динамо в англійський Борнмут. 22-річний гравець розповів про фактори, які вплинули на його рішення перейти до клубу АПЛ.

Ілля Забарний у вівторок, 31 січня, останнім часом зимового трансферного вікна здійснив перехід з київського Динамо в англійський Борнмут. Цей продаж став рекордним в історії біло-синіх.

Українець зазначив, що одним із чинників, що вплинули на його бажання перейти саме до Борнмута, стало місто, яке сподобалося йому.

«Я бачив місто, воно хороше. Мені непросто, бо я грав лише в Україні, Динамо мій перший клуб. Я хочу грати у Прем'єр-лізі, але для цього треба важко працювати».

Забарний зізнався, що перед переходом до АПЛ спілкувався з українським захисником Віталієм Миколенком, який виступає в Евертоні вже рік. Взимку 2022 року той також переїхав з Динамо в стан «ірисок».

«Я розмовляв з Миколенком, моїм другом, він радий бачити мене. Як би я описав себе? Можливо, маю футбольний інтелект. Мені треба його мати, адже мені лише 20 років. Я хочу допомогти команді», – сказав Забарний клубній прес-службі.

Зазначимо, що після 20 зіграних матчів Борнмут перебуває у зоні вильоту, займаючи 18 рядок у турнірній таблиці АПЛ.

Забарний підписав контракт із англійським клубом до літа 2028 року. Українець може дебютувати за Борнмут у матчі 22-го туру АПЛ із Брайтоном, який відбудеться 4 лютого.

X