«Рудько добре себе показав»: ван Леувен пояснив, чому Шахтар забив лише один гол, згадавши Порту і Лігу чемпіонів

Переглядів 946
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Рудько добре себе показав»: ван Леувен пояснив, чому Шахтар забив лише один гол, згадавши Порту і Лігу чемпіонів
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер донецького Шахтаря Патрік ван Леувен прокоментував мінімальну перемогу своїх підопічних у матчі з київською Оболонню в рамках сьомого туру УПЛ.

Сьогодні донецький Шахтар обіграв Оболонь із рахунком 1:0 завдяки голу Назарини. Варто відзначити, що київська команда грала майже півтора тайму в меншості.

Патрік ван Леувен заявив, що його підопічні вже думають про матч Ліги чемпіонів проти Порту, тому сьогодні виходило далеко не все. 

«Багато чого не вдалося в перші 15 хвилин, не так агресивно грали, як хотіли. Я не використовував свої шанси. Думаю, проблема в тому, що гравці вже думали про матч з Порту в Лізі чемпіонів. А свої моменти потрібно використовувати в першому таймі, щоб дати деяким гравцям більше відпочити»

Наставник «гірників» також прокоментував дебют Артура Рудька у цьому матчі.

«Дебют Рудько? Ми брали досвідченого воротаря, але не розраховували так швидко його використовувати. Но така ситуація, що я дал йому шанс. І він добре себе показав у першому матчі. Ліга чемпіонів? Завтра починаємо підготовку», – сказав ван Леувен.

  • 31-річний Рудько до переходу в Шахтар певний час був вільним агентом. Минулого сезону воротар на правах оренди з Металіста грав за польський Лех з Познані.
  • Після матчу проти Оболоні Шахтар, як і раніше, впевнено посідає перший щабель у турнірній таблиці УПЛ. У команди Патріка ван Леувена наразі 17 очок. Відрив від Чорноморця складає + 5 пунктів.
  • Оболонь має в активі п'ять залікових балів і посідає 11 сходинку.
  • В наступному турі УПЛ донецький Шахтар у Львові зіграє проти Руху. Гру заплановано на 23 вересня. Початок гри о 19:00.
  • Поєдинок першого туру групового етапу Ліги чемпіонів 2023/2024 Шахтар (Україна) – Порту (Португалія) відбудеться 19 вересня. Початок гри о 22:00 за Києвом.