Рух оголосив ультиматум УАФ: пояснюємо, що спровокувало бажання львів’ян звернутися до ДБР

Переглядів 628
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
Рух оголосив ультиматум УАФ: пояснюємо, що спровокувало бажання львів’ян звернутися до ДБР
Генеральний директор Руха Ігор Дедишин. Скріншот: YouTube
Представники Руху вимагають від УАФ відзвітувати перед клубами УПЛ про виручені кошти від реалізації беттінгових прав клубів упродовж трьох останніх сезонів. І не лише.

Львівський Рух – головний бунтар українського футболу. Протягом тижня не вщухали гнівні коментарі представників галицького клубу стосовно створення/не створення єдиного телевізійного пулу УПЛ, й от –  новий прецедент.

«У відповідь на нещодавнє рішення Виконкому УАФ про те, що з нового сезону клуби УПЛ повинні будуть самі оплачувати роботу усіх машин VAR у чемпіонаті, Рух відправив лист в Українську асоціацію футболу та в УПЛ з вимогою до УАФ відзвітувати перед клубами УПЛ про виручені кошти від реалізації беттінгових прав клубів упродовж трьох останніх сезонів, а також про витрачені кошти команд Прем'єр-ліги від контракту з титульним спонсором Vbet у сумі 200 тисяч доларів США».

Представники  Руха фактично в ультимативній формі вимагають звіту від УАФ погрожуючи, що у випадку ігнорування їх вимоги, звернуться до ДБР.

«Ці права і гроші клуби УПЛ делегували УАФ під конкретне цільове призначення – придбання систем VAR для обслуговування матчів Ліги.

 Якщо ж упродовж трьох днів УАФ не надасть клубам вичерпні відповіді на свої питання, Рух без зволікань зареєструє в ДБР подання на проведення перевірки і порушення відповідного провадження», – йдеться у заяві Руха.

  • У сезоні 2023/2024 клуби УПЛ повинні будуть самі оплачувати роботу усіх машин VAR у чемпіонаті.
  • Минулого чемпіонату за фінансування роботи відеоасистентів арбітра відповідала УАФ.
  • Старт нового сезону УПЛ відбудеться вже завтра, 28 липня. 
  • Дебютним поєдинком стане зустріч Оболоні та Колоса. Початок гри о 17:00 за київським часом.
  • О 19:00 розпочнеться поєдинок Верес – Полісся.