Рустам ХУДЖАМОВ: «Пенальті був «чистим» — тут навіть немає про що говорити»

Переглядів 208
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Воротар «Іллічівця» відповів на питання журналістів після матчу проти столичного «Динамо»

 Прокоментуйте ключовий епізод матчу, що трапився на 80-й хвилині.

— Я зніс Олега Гусєва, і за це поставили пенальті. На додачу, я ще попередження отримав. Якщо ми програли через те, що я зробив, — я готовий це прийняти.

 Але до того моменту ви були одним з кращих на полі…

— Яка різниця? Знаєте, кажуть: «Пливли, пливли, а на березі що сталося?». Неприємна ситуація.

 Коли Гусєв пробивав пенальті, ви вгадали кут, але відбити м’яч не вдалося. Хорошим видався удар?

— Звичайно! Я лягав по землі, думав, Олег пустить м’яч низом. Але він м’яч підняв, а я не дістав. Ось і все.

 Чи вважаєте результат матчу справедливим?

— Я зараз можу сказати багато чого, але на емоціях цього робити не варто. Швидше за все, так, нічия — справедливий результат. До того ж, кияни двадцять хвилин грали в меншості, але відчуття, ніби в нашій команді вилучили трьох.

 Бажання замахнутися на перемогу не було?

— Звичайно було! Нерозумно їхати кудись і виходити на гру, думаючи про те, як би тобі не набили «повну торбу». Потрібно виходити на поле і намагатися зробити все для перемоги. На жаль, сьогодні нам не вдалося.

 Давно ходять розмови про те, що з «Шахтарем» «Іллічівець» грає упівсили, а проти «Динамо» виходить абсолютно з іншим настроєм…

— Я не буду відповідати банальними фразами, на кшталт «Собаки гавкають, а караван іде». Ну кажуть… Що я можу зробити? На мене й на мою команду багато бруду ллють в Інтернеті, але я ж не буду на все відповідати. На матчі з «Динамо» настрій особливий в тому сенсі, що це — Київ і такий стадіон… Приїжджати сюди і не намагатися грати добре — злочин перед футболом і перед самим собою.

 Чи задоволені суддівством у сьогоднішньому матчі?

— Так, задоволений. Не хочу нічого вигадувати. Після матчу вийдуть у ефір футбольні передачі, залишу це для експертів у студії. «Точка» була чистою — тут навіть говорити немає про що. Все по ділу. А моменту з Ярмоленком я не бачив.

 Микола Павлов хвалив команду після гри?

— Ні, будемо чекати розбору матчу на базі.

 Який матч був для «Іллічівця» складнішим: проти «Шахтаря» чи «Динамо»?

— За температурними умовами — матч з «Шахтарем», тоді я думав, що пломби повилітають — настільки холодно було. І по грі теж, напевно, з «Шахтарем». Я потім спав до обіду, відвозили вони нас дай, боже. Сьогодні теж було складно, але з «гірниками» — складніше.

 Для вас, як для вихованця динамівської школи, матчі проти киян досі принципові?

— Напевно, це вже в минулому. Але, звичайно, прикро, що «Динамо» потрапило в нинішню ситуацію. Я з 7 до 22 років перебував у структурі клубу, і для мене «Динамо» — не порожній звук. Як би не склалася моя кар’єра після Києва, мені шкода «Динамо», і я сподіваюся, що все ще зміниться в кращу сторону.

 Чому вам шкода «Динамо»?

— Тому що кияни грають не так, як очікують вболівальники і, напевно, самі футболісти. Мені здається, що команда не завжди заслуговує того результату, який отримує. Крім того, я свого часу багато чому навчився у Саші Шовковського. Звичайно, мені шкода «Динамо», не буду цього приховувати.

 Це стосується сьогоднішньої гри?

— Чому? Сьогодні вони виграли. Я кажу про результати кількох останніх років.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X