Сергій ДЯЧУК: «Не думаю, що після зимової перерви матимемо якісь проблеми»

Переглядів 247
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник комсомольського «Гірника-Спорту» підбив підсумки виступу своєї команди в першій частині сезону та поділився планами на зимові канікули

— Сергію, чемпіонат уже закінчився. Як проводите відпустку?

— Наразі перебуваю у себе вдома, в Житомирі. Відпустку проводжу в колі сім’ї, разом із дружиною, батьків уже давно не бачив, тому дуже скучив. Не забуваю підтримувати й фізичну форму, бо футболістові дуже легко втратити потрібні кондиції, набрати зайву вагу. Можна сказати, що відпочинком насолоджуюся, адже родина — це найцінніше, що в мене є.

— Ви чимало пограли в другій лізі за різні колективи. Могли би порівняти «Гірник-Спорт» із іншими командами?

— Так, я справді достоту пограв у другій лізі: в «Жемчужині» кілька років провів, за «Верес» грав. Однак хочу сказати, що «Гірник-Спорт» насамперед виокремлюється своїм дружнім колективом, атмосфера усередині команди, повірте, просто фантастична. Усі дуже добре товаришують, поважають один одного. У цьому велика заслуга тренерського штабу, котрому за півроку справді вдалося створити команду, вивести її на друге місце. Дуже хотілося, щоби керівництво все ж конкретизувало завдання з виходу до першої ліги, адже інфраструктура, тренери й гравці готові до цього. Особливо, коли прийшов у клуб, мене приємно здивувала тренувальна база. Таку навіть не в кожної команди першої ліги зустрінеш.

— Реформування другої ліги пішло на користь?

— Так, зараз чемпіонат набагато цікавіший став. Нема вже цього поділу на групи, кількаразової колової системи… Натомість значно підвищилася конкуренція, інтрига в рази зросла. Хочу зазначити, що чемпіонат став професійнішим, де можна якісно зростати.

— Сергію, ваша команда за півроку провела 24 поєдинки (23 у чемпіонаті та 1 в Кубку країни). Після такого насиченого сезону втома сильно відчувається?

— Та я би не сказав, що сильно втомився. Так, сезон справді був напружений, іноді й по дві гри в тиждень доводилося проводити, однак Ігор Жабченко ще взимку заклав команді чудовий фундамент фізичної підготовки. Проводив по два тренування з дуже інтенсивними навантаженнями. Відтак на зимову перерву йшли ще й із запасом міцності. Гадаю, могли би ще принаймні місяць спокійно грати.

— Наразі «Гірник-Спорт» перебуває на другому щаблі турнірної таблиці. Можете назвати ключові складові успіху вашої команди?

— На кожну гру хлопці виходили вкрай мотивовані, заряджені на боротьбу. Окрім того, бомбардирський талант Кирієнка нам дуже допоміг, Ігор багато витягнув матчів. Але найпотужніша наша сила криється в колективі. Саме за рахунок колективних дій, згуртованості виборювали перемоги. Також і тренери проробили велику роботу, багато вони в нас вклали. Усе це, в підсумку, й дало такий результат, однак, гадаю, ми ще можемо значно додати.

— Особисто для тебе який поєдинок цьогоріч найбільше запам’ятався?

— Усі матчі були тяжкими, на кожну гру необхідно виходити з максимальною концентрацією та налаштуванням, адже за класом усі команди в другому дивізіоні майже одного рівня. Хоча, мабуть, з-поміж усіх матчів можу наголосити на нашій перемозі в Свердловську — 2:0, яка додала нам більше впевненості. Після «Шахтаря» ми видали дуже непогану переможну серію.

— Що означатиме для Комсомольська перша ліга?

— Якщо президент поставить перед нами мету вийти до першої ліги, ми її виконаємо. Це буде великий успіх і свято для всього міста. Бо команда довго перебуває в найнижчому професійному дивізіоні, не ставлячи перед собою суттєвих завдань. Зараз вона на підйомі, хлопці дозріли, набули досвіду, навчилися перемагати. Та й для вболівальників буде цікавіше ходити на представників сильнішої ліги.

— Як гадаєш, заданий темп команда зможе втримати впродовж другого кола?

— Тренери в нас досвідчені, знають, як правильно готувати команду. Не думаю, що матимемо якісь проблеми після зимової перерви. Ми й цьогоріч виграли два товариських турніри — один восени, інший — улітку. Тому в плані підготовки все має бути гаразд. Ви ж бо подивіться, наскільки ми потужно провели кінцівку чемпіонату. Маємо провести друге коло на тій же хвилі успіху, що й перше.

— Новий рік не за горами, відтак який би хотів попросити подарунок у Діда Мороза?

— Для мене найголовніше — це здоров’я. Тому хотів, аби з ним насамперед було все гаразд. Також хочу привітати колег по команді, тренерський штаб і керівництво. Адже ми всі трудимося над спільною справою, тож хочеться довести її до кінця — вийти до першої ліги. Сподіваюся, очільники нашого колективу таки поставлять перед нами саме цю мету.

Роман КИРІЄНКО.

X