Сергій ЄСІН: «У жодному разі не скидайте нас із рахунків!»

Переглядів 166
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Тренер «Геліоса» — про місяць зборів у Туреччині, новачків і весняний старт команди

— Сергію Олександровичу, після повернення з-за кордону підбийте підсумки виконаної роботи.

— Я задоволений усіма зборами: від першого до останнього. Також можу запевнити, що команда на даний момент повністю вкомплектована, в понеділок заявили останніх новачків — Савіна та Субочева. Щодо турецького проміжку підготовки, то провели чудовий збір — нам сприяли всі фактори. Відтак усе пройшло на високому рівні.

— Місяць у Туреччині — не забагато?

— Звичайно, з психологічної точки зору перебувати місяць за межами домівки — складно. Та знайшли вихід: підопічним давали чимало вихідних, а до футболістів навіть приїжджали подруги та дружини. Попереджали хлопців, що доведеться пройти таке тривале випробування. До того ж, для мене це теж уперше — місяць перебувати за кордоном. Загалом, такий вибір був найкращим варіантом підготовки, позаяк погода у Харкові та найближчі спаринг-партнери не завжди сприяли хорошому тренувальному процесу. Залишається лише подякувати керівництву за таку можливість. Хоча би Крим був під контролем України, то, можливо, зібрання проводили би в звичному для нас місці.

— Вочевидь, у фінансовому становищі клубу змін небагато?

— Чесно кажучи, поки що ми не відчуваємо негативного впливу у цій площині. Наразі констатую, що всі зобов’язання ФК перед нашим колективом виконуються вчасно та в повному обсязі. Слава Богу, немає чинників, які би заважали нам готуватися до поновлення змагань.

— На зборах рекомендували організаторам шукати найсильніших суперників?

— Так-так. Попередньо, ще до Нового року, з керівництвом обговорювали цей аспект підготовки. Запевняв, що таким чином зможемо покращити свою гру, відтак перейняти щось у їхніх діях на полі. Прохідні матчі не допомагають розвиватись. Тому нашими опонентами були й казахські «Астана» та «Іртиш», і російський «Анжи» та інші представники вищих дивізіонів своїх країн. Цікаво було спробувати свої сили в двобоях із ними. Радує, що мої хлопці не злякалися та намагалися гідно протидіяти таким ФК.

— Наскільки готовий харківський колектив до першого цьогоріч офіційного поєдинку?

— На схожі запитання якнайкраще відповість гра, котра пройде в Кіровограді 29 числа. Їхня команда, наскільки знаю, теж непогано вкомплектована, а взимку до них приєдналося чимало виконавців, які повинні їх підсилити. «Геліос» із великою повагою ставиться до своїх візаві, тож до цього протистояння прагнемо добре налаштуватись. І не потрібно плутати повагу зі страхом, адже їхатимемо до них у гості винятково за максимальним результатом. Хоча колектив змінився на 70 відсотків, але недарма ж ми проводили зимові збори? Сподіваюся, нові виконавці суттєво допоможуть із першого ж матчу виправляти наше турнірне становище.

— Конкретної мети перед колективом немає?

— Ви ж бачите, що наші прямі конкуренти — рівні за класом нам команди. На чільне місце виходить бажання, самовіддача та бійцівські якості. Перебуваючи на 15 місці, нас од групи лідерів відділяє всього лише шість очок, од провідних ФК — дев’ять. За позитивного розкладу, чому би нам не замахнутись і на високі місця? У жодному разі не скидайте нас із рахунків! Ще все може перевернутись із ніг на голову. Маю надію, цьогоріч талан буде на нашій стороні.

Євген ДЕМЯН.

X