Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Контракт закінчується 1 грудня»

Переглядів 163
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
На круглому столі, що відбувся в Будинку футболу, наставник «молодіжки» Сергій Ковалець підсумував виступи «синьо-жовтих» у відбірковому циклі до Євро-2015, розповів про своє майбутнє на чолі збірної та ким збирається оновлювати команду

Про успіхи «молодіжки»

«Якщо говорити, чого досягла наша команда за ці два роки, то, звісно, були як плюси, так і мінуси. Я вкотре повторюся, однак головна мета збірної U-21 — підготовка футболістів до національної команди. Тож дуже приємно, що трьох наших гравців викликають до табору головної команди країни. І єдиним нашим недоліком було те, що ми зупинилися за крок до чемпіонату Європи. Однак за цей час нам вдалося переглянути 72 гравці, що є дуже хорошим показником. Але не завжди вдавалося переглянути усіх і оцінити їхні здібності, адже банально бракує часу. За рік ФІФА надає для збірних усього шість вікон. Однак, наприклад, італійська федерація футболу йде назустріч своїм збірним, і дозволяє збиратися їм удвічі частіше. В результаті італійці встигають переглянути 80 осіб за один рік. Було б дуже непогано, якщо б у перспективі й наша федерація пішла на такі кроки».

Про відбірковий цикл

«Ключовим матчем у груповому раунді був поєдинок проти Швейцарії на їхньому полі. Тоді фактично вирішувалася наша подальша доля у боротьбі за вихід із групи. Перший матч із Хорватією надав гравцям та тренерському штабу багато інформації для роздумів. Та поразка дала можливість нам зрозуміти, що слабких команд немає. Після цього «молодіжка» перемогла у шести наступних матчах і ще в одному зіграла внічию. Що стосується збірної Німеччини, то шанси на прохід будь-якого суперника є завжди. Інше питання — наскільки вони реальні? У плей-оф нам дісталася, певне, найсильніша збірна серед решти 14-ти учасників цього раунду. І ми побачили, куди саме нам потрібно рухатися. Найголовніше те, що нам забракло досвіду виступів на такому рівні. І стосується це не тільки гравців, але й тренерського штабу. Хорст Хрубеш працює у структурі молодіжних збірних команд Німеччини більше 15 років. Певна річ, за цей час він багато чого навчився, і в поєдинках такого рангу досвід — це безцінна річ».

Контракт з ФФУ

«Після матчів плей-оф у мене не було зустрічі з керівництвом ФФУ. Щодо мого контракту, то термін його дії збігає першого грудня поточного року. Що буде далі, наразі важко сказати. Найближчим часом разом з очільниками ФФУ це питання маємо вирішити. Особисто мені дуже цікаво працювати на чолі «молодіжки».

Про будівництво нової команди

Згідно з календарем ФІФА, з 10 по 17 листопада ми плануємо провести збір й зіграти товариський поєдинок. Стосовно кадрового питання, то, певна річ, потрібно залучати до збірної нових виконавців, адже більшість хлопців попереднього скликання не зможуть брати участь у наступному відбірковому циклі. Ми добре знайомі з хлопцями 1994/1995 років народження, які вже викликалися на Кубок Співдружності цієї зими. Загалом, ми постійно контактуємо з футболістами й тримаємо потенційних кандидатів «на олівці». Можу сказати, що у нас вистачає перспективної молоді, котра може зіграти на найвищому рівні у майбутньому. Мова йде про Пучковського, Мірошниченка, Близниченка, Юрченка, Мишньова, Азацького, Петряка, Барилка, Мігунова. Це гравці 1994 року народження. Є також група футболістів 1995-го, серед яких виокремлюються Соболь та Бурда».

Роман КИРІЄНКО.