Сергій СИДОРЧУК: «Матч із «Евертоном»? У нас все Partido a partido»

Переглядів 169
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Динамо» розповів про прийдешню зустріч у Лізі Європи, повернення після травми та чому він заміняв Сергія Рибалку

Матч із «Олімпіком» став для «Динамо», як прийнято говорити, останньою перевіркою напередодні першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Евертона». Зважаючи на серйозні кадрові проблеми столичного гранда, особливу увагу привертав півзахист киян, в якому були відсутні одразу кілька провідних футболістів. Із огляду на дискваліфікації Андрія Ярмоленка, Юнеса Беланди, Сергія Рибалки, чергову травму Джермейна Ленса, Сергію Реброву доведеться сильно помізкувати, ким саме замінити цих виконавців. Одним із таких, скоріше за все, стане Сергій Сидорчук, який нещодавно повернувся після травми. Матч із «Олімпіком» став першим для півзахисника після серйозної травми в першій зустрічі з «Генгамом». Сергій вимушений був діяти саме на позиції Рибалки, який, до слова, був відсутній за станом здоров’я…

— Сергію, сьогодні ви відіграли повний матч проти «Олімпіка». Як вам взагалі було повертатись на поле після доволі серйозної травми? До того ж, одразу у стартовий склад…

— У принципі, нормально, але це, здебільшого, було пов’язане з тим, що напередодні сьогоднішньої гри (розмова відбулася в неділю. — В. Б.) Сергію Рибалці, на жаль, було зле. Саме тому я вийшов на це протистояння із «Олімпіком» саме на його позиції. Однак відчувається, що нам його зараз дуже не вистачає. Хочеться побажати Сергію здоров’я та якнайшвидшого повернення до складу нашої команди.

— Вашим завданням сьогодні було створювати моменти для нападників чи грати більше на оборону?

— Мене поставили у старті саме на позиції Сергія Рибалки, а тому, логічно, від мене вимагалось саме те, що й зазвичай від Сергія — не більше, й не менше.

— Чи можна говорити, що «Динамо» вже награвало склад напередодні зустрічі з «Евертоном» у Лізі Європи? Чи варто чекати на вашу появу на цій позиції у матчі з англійцями, адже Рибалка буде пропускати і наступну зустріч?

— Мені складно відповісти на це запитання. Думаю, його краще адресувати нашому головному тренеру, який і буде вирішувати, кому саме грати у наступному матчі проти «Евертона».

Сьогодні вашій команді доводилося долати масовану оборону «Олімпіка», який доволі грамотно оборонявся впродовж усієї зустрічі. Скажіть, наскільки складно було знайти шляхи до воріт донеччан?

— Звичайно, це було досить проблематично, адже футболісти «Олімпіка» грали удев’ятьох позаду біля власних воріт. У той же час, це не було би виправданням для нашої команди, якби ми не змогли здобути сьогодні перемогу у такому важливому матчі. У будь-якому випадку, нам потрібно було лише вигравати цей двобій, що ми і зробили. Я дуже радий, що ми поповнили нашу скарбничку ще на три очки.

— Як вважаєте, вилучення гравця «Олімпіка» у першому таймі сильно вплинуло на їхню подальшу гру?

— Це, мабуть, краще запитати в опонентів. Я граю за «Динамо».

— Сергій Ребров на післяматчевій прес-конференції залишився вкрай незадоволений станом поля. Як цей фактор вплинув на сьогоднішню гру «Динамо»?

— На моє переконання, поле для обох команд було однаковим. До того ж, «Олімпік», як і ми, намагається грати у комбінаційний футбол, і не б’є просто так м’яча уперед.

— Могли цей матч провести і на стадіоні ім. Баннікова, де поле зараз у кращому стані, однак було б набагато менше вболівальників. Що для вас було би важливіше?

— Звичайно, що завжди краще і приємніше грати на нашому стадіоні, тому добре те, що ми провели сьогоднішній матч саме на «Олімпійському».

— Чи не було недооцінки суперника? Можливо, «Динамо» вже більше думало про майбутню зустріч у четвер із «Евертоном»?

— Ні, цього точно не було. Ви знаєте, у нас навіть в залі, де проходять теоретичні заняття, висить напис «Partido a partido» — «Від гри до гри». Ми навіть не дивилися «Евертон» до звітного матчу з «Олімпіком». А ось тепер будемо вже налаштовуватись на майбутню зустріч із англійським клубом.

— Чи додавало мотивації гравцям «Динамо» перед сьогоднішньою зустріччю те, що «Шахтар» напередодні доволі несподівано зіграв унічию з «Металістом» і не дорахувався очок?

— Так, звісно. Ми дивилися вчора той поєдинок. Тому нам було приємно ще більше відірватися від «Шахтаря» у турнірній таблиці.

Враховуючи серйозні кад­рові проблеми «Динамо» напередодні матчу з «Евертоном», який буде прийнятний рахунок для киян у першій зустрічі в Англії?

— Не знаю, давайте дочекаємося самого поєдинку і подивимось, як воно буде насправді. Усе покаже гра.

Володимир БОБИР,
із НСК «Олімпійський».

X