Сетанта перегляне умови контракту з УПЛ: джерело розкрило фінансові деталі

Переглядів 3334
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Сетанта перегляне умови контракту з УПЛ: джерело розкрило фінансові деталі
Фото: УПЛ
Офіційний мовник матчів української Прем'єр-ліги компанія Setanta Sports планує переглянути умови угоди з футбольною організацією через відсутність коштів.

За умовами контракту, Setanta мала заплатити 3,2 мільйона доларів за сезон. Половина цієї суми йшла на виробництво трансляцій, а друга частина розподілялася між клубами, які мали отримати у середньому по 100 тисяч доларів.

Журналіст Ігор Циганик розповів, що Setanta Sports планує переглянути умови угоди.

«Прем'єр-ліга написала листа до клубів, в якому пропонує переглянути умови співпраці із Сетантою, оскільки мовник не готовий платити за контент. Про жодні мільйони вже не йдеться.

Пропонується поділити між клубами ті гроші, які транслятор заробить на продажі міжнародних прав. Це приблизно 200 тисяч доларів на всі клуби», – сказав Циганик в авторському проекті «Циганик Live».

Перед стартом сезону учасники УПЛ утворили єдиний телевізійний пул. Було проведено тендер із продажу медіаправ на поєдинки національного чемпіонату, в результаті якого офіційним мовником матчів стала компанія Setanta Sports.

П'ять клубів УПЛ (Динамо, Дніпро-1, Зоря, Металіст та Рух) відмовилися передавати свої медіправи офіційному мовнику та транслюють домашні матчі на ресурсах медіагрупи «1+1».