«Севастополь»: перезавантаження

Переглядів 169
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
на «Моряків» очікують серйозні зміни. Відставка тренера та припинення співпраці з трьома гравцями — лише перші кроки

Не встигли відспівати «Арсенал», як уже заговорили про нового спочилого. «SOS! У «Севастополя» фінансові проблеми», — така новина не по-дитячому сколихнула вітчизняну футбольну спільноту. Злі язики відразу повели мову про зняття севастопольського клубу, про відмову від нього спонсора.

Скандал почався після того, як деякі гравці команди взяли на себе сміливість і пов’язали розгромну поразку від «Шахтаря» із затяжними затримками заробітної платні. Мовляв, як можна говорити про мотивацію, коли з літа не тримали в руках грошей. Принагідно поскаржилися на відсутність нормального контакту з керівництвом клубу та вже набридле годування обіцянками. Усе це резюмували однією фразою: «У клубі нині безлад!».

Одразу в ЗМІ з’явилася інформація, нібито колишній тренер клубу Олег Кононов є безпосереднім винуватцем нинішньої фінансової скрути клубу. Буцімто, очолюючи севастопольців, білоруський фахівець укладав занадто щедрі контракти із футболістами, які нині клубові не під силу.

Дійшло до того, що з’явилася загроза невиходу команди на прийдешній матч проти «Динамо», проте такий варіант футболісти відразу відкинули: «Подібні розмови були, але таким чином підвести домашніх уболівальників ми не можемо».

У структурі клубу від офіційних коментарів із цього приводу втримувалися аж до вечора середи. Проте, як стало відомо «УФ», така «тиша» зумовлена ймовірною зустріччю вищого керівництва «Севастополя» із футболістами, на якій і мали би вирішитися всі протиріччя.

Щодо оприлюдненої раніше в ЗМІ інформації про можливе зникнення клубу, «УФ» вдалося з’ясувати, що це — перебільшення. Нині у «Севастополі» активно займаються пошуком бази для проведення тренувальних зборів у Туреччині головної команди. А також переймаються поліпшенням умов проживання та харчування молодіжної та юнацьких команд. Тобто, наразі ні про які зняття із чемпіонату мова не йде.

«Так, невеличкі заборгованості по заробітній платні є, проте вони поступово виплачуються. Викликані ці заборгованості нагальними потребами в інших сферах розвитку молодого клубу, а не фінансовими негараздами, як це було подано в пресі», — розповідає джерело «УФ».

Згодом цю інформацію підтвердив і президент клубу Олександр Красильников: «Питання, які стосуються фінансового забезпечення контрактів деяких футболістів, мають технічний характер. До кінця року всі вони будуть закриті. У бюджеті клубу на наступний рік закладені кошти не тільки на забезпечення команди, а й на інфраструктурні та соціальні проекти».

Наступний поєдинок проти «Динамо» безсумнівно відбудеться. Проте у вівторок пізно увечері стало відомо, що до цього матчу команду готуватиме вже не Геннадій Орбу, а Сергій Коновалов. У офіційному повідомленні йдеться, що вже колишній тренер і керівництво клубу розірвали контракт за обопільною згодою.

Геннадій Орбу підтвердив «УФ» інформацію про спільне рішення сторін і пообіцяв розповісти подробиці свого розлучення із «Севастополем» згодом.

Менш ніж за добу на тому ж таки офіційному сайті з’явилося повідомлення, що севастопольський клуб припиняє співпрацю із Сергієм Симоненком, Олександром Чижовим і Маріушем Левандовскі. Останнього донедавна вважали найбільш наближеним до вищого керівництва клубу.

У «Севастополі» зазначають, що такі зміни — лише перший крок. Скоріше за все, найближчим часом кримську команду чекають поступові ґрунтовні зміни. Фактично вже оголошено курс на поетапне зменшення кількості орендованих гравців, що в результаті може призвести до повної відмови від послуг виконавців, контракти яких належать іншим клубам.

У понеділок севастопольцям належить зіграти останній офіційний матч цьому року, а потім на українську прем’єр-лігу чекає майже тримісячна перерва. Залишається сподіватися, що за цей час клуб устигне вирішити всі свої нагальні питання та в бойовому настрої підійде до весняної частини чемпіонату.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X