Шахтар нову подав скаргу на ФІФА: Палкін повідомив подробиці розгляду

Переглядів 512
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Шахтар нову подав скаргу на ФІФА: Палкін повідомив подробиці розгляду
Сергій Палкін. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін анонсував розгляди з ФІФА, тепер уже на рівні Єврокомісії – донецький клуб уже надіслав скаргу.

Шахтар подав скаргу до Єврокомісії на ФІФА, в якій оскаржує тимчасові виправлення до Правил ФІФА щодо статусу та трансферу гравців за допомогою Циркулярів 1800 та 1804.

Цими документами легіонерам та іноземним тренерам надали можливість ставити на річні паузи контракти з українськими та російськими клубами через початок війни в Україні.

Шахтар уже намагався оскаржити ці документи у Спортивному арбітражному суді, але програв. Тепер «гірники» хочуть спробувати оскаржити ці документи в Єврокомісії, посилаючись на порушення ФІФА законодавства ЄС про конкуренцію. Сергій Палкін вважає, що під час розгляду спору у спортивному арбітражі клуб став жертвою несправедливості.

«Як клуб ми зіткнулися з упередженістю та несправедливістю, властивими міжнародній футбольній правовій системі – процесу, якому не вистачає чесності та прозорості, і він явно не відповідає меті.

ФІФА створила систему, за допомогою якої вона може впливати на результати рішень Спортивного арбітражного суду, тому ми закликаємо міжнародний футбол об'єднатись та реформувати юридичні процедури та стандарти управління нашого спорту».

Генеральний директор Шахтаря сподівається, що Єврокомісія зможе відновити справедливість та незалежність спортивного суду.

«Спортивний арбітражний суд має бути захищений від впливу всіх зовнішніх сторін, включаючи ФІФА, та мати можливість виносити рішення у справах незалежно, з повною неупередженістю та справедливістю.

Ми очікуємо, що Європейська комісія зрозуміє та оцінить надзвичайний фінансовий тиск, який зазнає наш клуб через дії ФІФА, тоді як нашу країну спустошує незаконна війна», – цитує Палкіна офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, Шахтар оцінює свої збитки від рішень ФІФА у 40 мільйонів євро.