Шахтар оголосив про трансфер бразильського вінгера: гравцем цікавились Арсенал та Ньюкасл

Переглядів 2270
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
Шахтар оголосив про трансфер бразильського вінгера: гравцем цікавились Арсенал та Ньюкасл
Егіналду. Фото: Шахтар
Шахтар оформив трансфер талановитого бразильського футболіста Егіналду. На нього претендували клуби англійської Прем'єр-ліги, але донеччани виграли боротьбу.

Молодий бразильський вінгер Егіналду став футболістом донецького Шахтаря, перейшовши до чемпіонів України із клубу Васко да Гама.

Контракт 18-річного футболіста молодіжної збірної Бразилії з «гірниками» розрахований на п'ять років. Про це повідомив офіційний сайт донецького клубу.

Раніше ми писали про те, що боротьбу за вінгера Шахтар виграв у клубів АПЛ: на нього претендували Арсенал, Ньюкасл та Вест Гем. За таланта вимагали 30 мільйонів євро.

У серпні минулого року Васко викупив у Артсула 70% економічних прав на гравця, через що тепер отримає 70% від суми трансфера в український клуб, яка наразі невідома.

  • У минулому році, як тільки футболісту виповнилося 18 років, він підписав контракт з Васко до 2027 року.
  • За дорослу команду із Ріо-де-Жанейро Егіналду встиг провести 29 матчів, в яких забив три голи.
  • У сезоні 2023 року він взяв участь у 11 поєдинках у всіх турнірах: чотири гри в чемпіонаті Бразилії, одна – у Кубку Бразилії, шість – у чемпіонаті та Кубку Каріока.
  • Вінгер також виступає за молодіжну збірну Бразилії U-20, у складі якої дебютував 10 вересня 2022 року в товариській зустрічі з Узбекистаном U19 і станом на сьогодні провів 3 матчі.

Стежити за всіма переходами чемпіонату України міжсезоння 2023 року можна в наших трансферних матеріалах: