Шахтар подав скаргу в ФІФА: донецький клуб вимагає покарати Тете та Галатасарай

Переглядів 1508
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Шахтар подав скаргу в ФІФА: донецький клуб вимагає покарати Тете та Галатасарай
Тете. Фото: Google
Донецький Шахтар має претензії до бразильського футболіста Тете та турецького Галатасарая, який підписав латиноамериканця без згоди з клубом УПЛ.

Шахтар подав скаргу в ФІФА на бразильського вінгера Тете та Галатасарай. Про це повідомляє турецьке видання Fotospor.

За даними джерела, український клуб вимагає відсторонити бразильця від футболу. До цього Галатасарай оголосив про його перехід.

За інформацією Тransfermarkt, трансфер відбувся на правах вільного агента. Повідомлялося, що Тете розірвав контракт з Шахтарем.

Шахтар заявляє, що він підписав контракт з Галатасараєм, маючи чинну угоду з донецьким клубом. Згідно з правилом ФІФА, бразилець міг призупинити контракт через війну, але Шахтар вказує, що Тете був в Україні вже під час повномасштабної війни. Це вони вважають найціннішою інформацією у цьому випадку.

Окрім того, «гірники» просять покарати і Галатасарай, заборонивши йому підписувати нових футболістів, бо турецький клуб підписав бразильця без згоди Шахтаря.

  • Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну футболіст на правах оренди грав за Ліон (8 голів та 10 асистів у 30 матчах) та Лестер (1/0/14).
  • Шахтар підписав Тете на початку 2019 року з Греміо за 15 мільйонів євро. Контракт з ним був розрахований до кінця 2023 року.
  • У складі «гірників» бразильський футболіст виграв два чемпіонати, Кубок та Суперкубок України. Він забив 31 гол та зробив 15 асистів у 108 матчах.