Шахтар поверне одного з бразильських легіоерів: легендарний Рауль відмовляє Реал від викупу захисника

Переглядів 684
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Шахтар поверне одного з бразильських легіоерів: легендарний Рауль відмовляє Реал від викупу захисника
Вінісіус Тобіас. Фото: ФК Шахтар
Захисник донецького Шахтаря Вінісіус Тобіас, який перебуває в оренді в мадридському Реалі, поки що точно не знає, в якій команді проведе наступний сезон.

Вінісіус Тобіас виступає в резервній команді Реала - Кастільї. Мадридський клуб має право викупу бразильця за 10 мільйонів євро (деякі джерела повідомляли про 18 мільйонів), однак рішення щодо майбутнього гравця рішення наразі не ухвалено.

Як повідомляє Defensa Central, головний тренер Кастільї Рауль Гонсалес попросив Реал не виконувати пункт про викуп, оскільки він вважає, що це велика ціна за Тобіаса.

На думку Рауля, бразильський захисник повинен ще один рік пограти в Кастільї, щоб побачити, чи буде він розвиватися і як розкриє свій потенціал.

«Клуб працює над пошуком рішення щодо цієї операції. Є багато сумнівів з приводу Вінісіуса, Реал знає про його потенціал, але не зовсім ясно, чи буде його гра оптимальною в короткостроковій перспективі», - пише іспанське видання.

Бразилець добре почав у Кастільї, але зараз він навіть не грає в стартовому складі команди, оскільки Рауль віддає перевагу іншим гравцям на правому фланзі.

  • Тобіас перейшов у Шахтар у січні 2022 року з Інтернасьонала за шість мільйонів євро. Через початок повномасштабної війни Росії проти України захисник так і не зіграв жодного офіційного матчу за донецький клуб.
  • Орендна угода гравця з Реалом закінчується 30 червня 2023 року. Контракт із Шахтарем у Тобіаса розрахований до літа 2026 року. Transfermarkt оцінює гравця в три мільйони євро.
  • У поточному сезоні 19-річний бразилець у складі Кастільї провів 44 матчі у всіх турнірах, у яких зробив п'ять асистів.