Шахтар – Реал: прогноз і анонс матчу. Чи відбудеться диво? На кого поставити у вівторок?

Переглядів 7604
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Шахтар – Реал: прогноз і анонс матчу. Чи відбудеться диво? На кого поставити у вівторок?
Валерій Бондар та Вінісіус Жуніор. Фото: Marca
Ексклюзивний анонс четвертого матчу донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

11-го жовтня відбудеться четвертий поєдинок за участі донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Шахтар – Реал. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Шахтар – Реал

11 жовтня. 22:00. м. Варшава . Стадіон «Війська Польського»

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – відсутні

У минулому турі ЛЧ донецький Шахтар прогнозовано поступився мадридському Реалу на «Бернабеу» з рахунком 1:2. Однак, попри поразку «гірники» залишились на другому місці в своєму квартеті перед четвертим туром. 

«Вершкові» очолюють групу, з дев’ятьма балами в активі. Вони практично гарантували собі перше місце. У разі перемоги у вівторок мадридці гарантують собі плей-оф Ліги чемпіонів навесні наступного року. І на 99% перше місце, ще залежить, як Лейпциг зіграє у Глазго проти Селтіка, у якого також є шанси на вихід з групи. 

Шахтар іде другим з чотирма пунктами, третій - Лейпциг з трьома очками і замикає квартет Селтік, у якого лише один бал. Ситуація в групі напружена, і всі команди ще зберігають шанси на ЛЧ весною. 

Донеччани, на відміну від Реалу, не грали матч у чемпіонаті на вихідних. Вони перенесли поєдинок з ФК Львів, тому отримали додатковий відпочинок. Підопічні Карло Анчелотті провели гру з Хетафе, у якому мінімально перемогли з рахунком 1:0. До речі, в цьому матчі Андрій Лунін вперше у футболці Реала зіграв на нуль. Тому команда Ігоря Йовічевіча у фізичному плані має бути краще готова, ніж Реал. 

Потрібно пам’ятати ще одну важливу деталь. На обидві команди в неділю очікує ель-класіко. Реал вдома прийматиме Барселону, а Шахтар у Львові зустрінеться з Динамо. Зрозуміло, що для Реалу набагато важливіший поєдинок з Барсою у чемпіонаті, ніж в Лізі чемпіонів з Шахтарем. В принципі, для донеччан теж, адже це буде перше українське класичне для Йовічевіча. Футболісти будуть тримати в голові цю інформацію, тому, можливо, Реал захоче вирішити долю протистояння з Шахтарем ще у першому таймі, щоб в другій половині зустрічі вже думати про те, як перемогти Хаві та компанію. 

Анчелотті далі не може розраховувати на Куртуа, тому місце у воротах в матчі з Шахтарем займе Лунін. Також італійський фахівець не зможе залучити до поєдинку з «гірниками» Дані Себальйоса, у якого теж ушкодження. Однак це далеко не ключовий гравець Реалу, тому як серйозну втрату, це можна не розцінювати. У Шахтаря точно не зіграє Віктор Корнієнко, який вибув на тривалий час із своєю травмою. 

Важко прогнозувати в якому психологічному стані підійдуть до матчу гравці Шахтаря, після ранкових обстрілів росії у понеділок. Однак з іншого боку – мотивація донеччан повинна зашкалювати. Потрібно показати, що навіть в таких важких умовах, у яких зараз знаходиться Україна, ми можемо грати у футбол і можемо перемагати. 

Історія зустрічей – 7: +2, =0, -5; 10:19

Майбутній герой матчу – Михайло Мудрик

Безумовно, Мудрик – дуже талановитий і перспективний гравець. Але у нього є свої мінуси. Крім того, що його не видно на полі, коли його команді не дають вільних зон, він ще любить занадто сильно і в непотрібний момент брати гру на себе, коли можна зіграти простіше. На початку другого тайму в Мадриді Михайло міг зрівняти рахунок, якби просто пробив, коли виходив практично віч-на-віч з Луніним. Але він пішов у обіграш на двох захисників і втратив м’яч. Не можна так грати, якщо ти не Мессі. Якщо Мудрик буде уникати таких помилок у Варшаві, то він себе покаже у всій красі та захисту Реала буде непросто.

Прогноз на гру: Шахтар – Реал – Ф1 (+1.5) – 1.89

Цього разу букмекери вже більше вірять у Шахтар і на їхню перемогу дають коефіцієнт 8, на нічию – 5.4, а на перемогу Реалу – 1.44. Цифри змінились практично вдвічі на користь донеччан. Вважаю, що Шахтар не програє більше, ніж у один гол. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.89 на такий прогноз.