Шахтар та Динамо у єврокубках сезону 2023/24: коли і де стартують українські гранди

Переглядів 12618
Євген Чепур Євген Чепур
4 голоси
Шахтар та Динамо у єврокубках сезону 2023/24: коли і де стартують українські гранди
Динамо проти Шахтаря. Фото: Динамо
Донецький Шахтар став чемпіоном України, чим гарантував собі путівку до Ліги чемпіонів. Київське Динамо не змогло пробитися навіть до Ліги Європи і прийме участь у Лізі конференцій.

Учора, 28 травня, Шахтар переміг Дніпро-1 та гарантував собі чемпіонство УПЛ. А ось Динамо вперше в історії Незалежної України не зіграє в Лізі чемпіонів або Лізі Європи/Кубку УЄФА.

Шахтар в Лізі чемпіонів-2023/2024

Команда Ігора Йовічевіча розпочне участь у Лізі чемпіонів на стадії групового етапу. Це стало можливим завдяки тому, що 27 травня Інтер переміг Аталанту (3:2), гарантувавши собі потрапляння до топ-4 італійської Серії А та отримав пряму путівку до групового турніру Ліги чемпіонів.

Коли дізнаються суперника: 31 серпня

Коли зіграють перший матч: 19 чи 20 вересня

Динамо в Лізі конференцій-2023/2024

Столичний гранд забронював собі четверте місце в турнірній таблиці чемпіонату України, а разом з ним і місце в третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій.

Це зачить, що Динамо необхідно буде здолати спочатку суперника по третьому раунду, а потім ще й по раунду плей-оф. Тільки у разі тріумфу у цих матчах кияни вийдуть в групову стадію.

Серед потенційних суперників Динамо в кваліфікації такі клуби, як Хайдук, норвезький Бранн, португальська Ароука та багато-багато інших.

Коли дізнаються суперника: 24 липня

Коли зіграють перший матч: 10 серпня