Шевченка офіційно висунули на посаду очільника УАФ: екс-тренер збірної України отримав мандат

Переглядів 4752
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
3 голоси
Шевченка офіційно висунули на посаду очільника УАФ: екс-тренер збірної України отримав мандат
Андрій Шевченко. Фото: Google
Легендарний український нападник Андрій Шевченко офіційно став кандидатом на посаду президента Української асоціації футболу (УАФ).

Напередодні журналіст Ігор Бурбас повідомив, що Андрія Шевченка офіційно висунуто на посаду голови УАФ, як Київська обласна асоціація футболу зробила фальстарт.

Як повідомляє офіційний сайт організації, вони висувають Шевченка в кандидати в президенти організації, а також вносять до списку делегатів області на конгрес УАФ.

«Виконавчий комітет Київського об'єднання асоціацій футболу проголосував за свого земляка видатного вітчизняного футболіста-рекордсмена Андрія Шевченка, уродженця села Двірківщина Яготинського району.

Одночасно члени Виконкому КОАФ обрали делегатів на Конгрес Української асоціації футболу, який має відбутися 25 січня наступного року. Київщину футбольну представлятимуть Андрій Засуха, Євген Євсєєв, Андрій Шевченко», – повідомляє сайт КОАФ.

Щоб Андрія Шевченка зареєстрували як офіційного кандидата, йому потрібно отримати ще підтримку від восьми постійних колективних членів УАФ.

  • Зазначимо, проти чинного глави УАФ Андрія Павелка з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучних полів;
  • У лютому 2023 року функціонера відсторонили від посади, а в червні відправили в СІЗО;
  • Цього місяця суд продовжив строк тримання під вартою Павелка до 18 січня 2024 року.