Шевченко міг залишити Мілан у 2003 році: у Англії назвали клуб, що марив українською легендою

Переглядів 7570
Ілля Деулін Ілля Деулін
7 голосів
Шевченко міг залишити Мілан у 2003 році: у Англії назвали клуб, що марив українською легендою
Андрій Шевченко. Фото: Google
Андрій Шевченко перейшов з Мілану до Челсі влітку 2006 року. Втім, переїзд зіркового нападника «россонері» до Лондона міг статися набагато раніше.

Як відомо, форвард Андрій Шевченко став гравцем Челсі влітку 2006 року. Втім, лондонський клуб міг підписати форварда Мілану трьома роками раніше, адже в 2003 році Шевченко став метою для підписання Челсі.

«Як і Тьягу Сілва, Шевченко зрештою перейшов у Челсі з Мілану, але угода була близька до фіналу за кілька трансферних вікон до того, як вона сталася»

Чим для володаря Золотого м’яча закінчився переїзд до АПЛ, ми прекрасно знаємо:

«У Лондоні справи для форварда склалися не надто добре, і його відправили назад в Україну після того, як він забив лише дев’ять голів у чемпіонаті у 48 іграх під час дворічного перебування в Англії».

  • Можливий трансфер форварда у 2003 році посів 14 місце у топ-15 гравців, які могли опинитися в Челсі в якийсь момент, але не зробили цього, або перейшли пізніше, який підготувало видання Givemesport.
  • Трансфер Шевченка до Челсі за 44 мільйони євро 16 років утримував першість у списку найдорожчих трансферів українців.
  • У всіх турнірах за Челсі Шевченко провів 77 матчів, у яких забив 22 голи та віддав 10 асистів.
  • Взимку 2023 року цей рекорд побив ще один «аристократ» – Михайло Мудрик, за якого Челсі виклав Шахтарю 100 мільйонів євро.