Що скаже УЄФА? На московії хочуть дозволити клубам з окупованого Криму грати в першості країни-агресора

Переглядів 828
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
Що скаже УЄФА? На московії хочуть дозволити клубам з окупованого Криму грати в першості країни-агресора
Фото: УЕФА
Віце-прем'єр росії Дмітрій Чєрнишенко заявив, що команди з Криму можуть бути допущені до ліцензування для участі в змаганнях на території рф.

Якщо до літа кримські клуби ще не пройдуть ліцензування, вони продовжать грати на рівні першості тимчасово окупованого півострова під егідою визнаного УЄФА Кримського футбольного союзу.

Секретар визнаного УЄФА Кримського футбольного союзу Вадім Колєсніченко висловив протилежну точку зору чиновникам із Москви. На його думку, РФС необхідно зробити вибір між допуском команд із Криму або відмовитися від примарної перспективи повернутися в європейський футбол.

«На мій погляд, доти, доки РФС остаточно не відмовиться від ідеї повернутися в європейський футбол, кримські футбольні клуби не зможуть грати в російському чемпіонаті. Зворотнього шляху бути не може», – додав функціонер.

Нагадаємо, УЄФА після анексії Криму 2014 року наділив захоплений півострів особливим статусом, де місцеві команди можуть грати в чемпіонаті, який проводить Кримський футбольний союз.