Швецов — не приклад для наслідування

Переглядів 99
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мирослав СТУПАР, екс-арбітр ФІФА.

«Чорноморець» — «Іллічівець». Попри складні кліматичні умови, Юрій Грисьо, який повернувся в прем’єр-лігу, впевнено провів матч.

«Зоря» — «Олімпік». Анатолій Абдула правильно призначив 11-метровий, але формально покарав Тищенка карткою.

«Шахтар» — «Ворскла». Євген Арановський продовжує неоднозначно трактувати моменти в штрафному. Цього разу не розібрався в двох випадках: ніяк не відреагував, коли Фред зачепив Ткачука, і в наступному моменті, коли полтавці сфолили проти Тейшейри. Вилучення Ордеця за зрив атаки виглядає не стовідсотковим. Адже Баранник не контролював м’яч, не мав комфортних умов для завершення своїх дій. Попередження теж не викликало би великих нарікань, хоча, захищаючи атаку, можна десь погодитися з цим рішенням. Ордець повинен знати, що на міжнародному рівні це може бути червона картка.

«Говерла» — «Металург» Зп. Юрій Мосейчук відпрацював на належному рівні. Правильно вказав на позначку, коли Льопа обіграв кількох опонентів, а Коротецький підставив ногу і сфолив проти гравця «Металурга». У результаті справедливий 11-метровий, який використав Лисицький. Варто відзначити виховну роботу арбітра. Ми прекрасно знаємо емоції Грозного, і Мосейчук правильно зробив, що не вилучив тренера, а зробив йому усне попередження.

«Дніпро» — «Волинь». Матч не став проб­лемним для Анатолія Жабченка, який давав боротися футболістам.

«Металург» Д — «Карпати». Ярослав Козик на хорошому рівні провів поєдинок, але його підвів асистент Микола Левко, який призначив кутовий, якого не було. Останнім торк­нувся м’яча нападник «Карпат», і мав бути удар від воріт. Після цього кутового львів’яни зрівняли рахунок. Друге попередження Пляцикаса, незважаючи на протести донеччан, цілком виправдане. Окрім того, «металурги» забагато фолили, 23 рази, і заробили аж шість попереджень.

«Динамо» — «Металіст». Віктор Швецов нормально управляв грою, але знову не впорався з дисциплінарними санкціями. Зокрема, Драгович нафолив на три попередження. Спочатку, на 27-й хвилині, штовхнув Прийомова, але арбітр навіть не зупинив гру. Пізніше Швецов знову не зафіксував фол з боку австрійця. Недарма Рахаєв, який ніколи не апелював до арбітрів, цього разу не втримав емоцій. А суддя нічого кращого не придумав, як вилучити наставника харків’ян. Мосейчук показав позитивний приклад, провів з тренером профілактичну, превентивну роботу, і це нормально, а Швецов, як буквоїд, одразу вилучив Рахаєва. Це не до честі арбіт­ра, який мав завершити кар’єру, але в зв’язку з тим, що ФІФА продовжила віковий ценз, отримав право і далі судити. Лише в компенсований час Швецов показав Драговичу «гірчичник». Це не приклад для наслідування. Проблеми «Динамо» з картками в Лізі Європи не стали для них уроком, а наші арбітри пробачають порушення. Кияни продовжують свій шлях на міжнародній арені, але якщо будуть і далі так поводитися на полі, то чи Драгович, чи Рибалка, чи інші не уникнуть покарання. Прогнозы на спорт сегодня - бесплатные прогнозы от профессионалов