Скандал довкола Барселони може вплинути на заявку України на ЧС-2030: уряд Іспанії побоюється санкцій ФІФА

Переглядів 372
Артем Жилінський Артем Жилінський
0 голосів
Скандал довкола Барселони може вплинути на заявку України на ЧС-2030: уряд Іспанії побоюється санкцій ФІФА
Прапори Іспанії та України. Фото: Google
Україна разом з Іспанією та Португалією подали спільну заявку на проведення Чемпіонату світу 2030 року. Проте через скандал пов’язаний із Барселоною ФІФА може застосувати санкції.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес побоюється, що скандал довкола Барселони може вплинути на спільну заявку своєї країни з Португалією та Україною на проведення ЧС-2030.

Санчес вважає, що ФІФА може анулювати спільну заявку Іспанії, Португалії та України на проведення ЧС-2030 через «Барсагейт». Про це повідомляє AS.

Як тільки стало відомо про те, що Барселона давала хабарі колишньому голові суддівського корпусу Іспанії, Санчес отримав відповідні структури провести ретельне розслідування цієї справи. Він не хоче, щоб через внутрішній скандал репутація Іспанії постраждала на міжнародному рівні.

Водночас державний секретар Іспанії Франко Пардо заявив, що «справа Негрейри» не вплине на загальну заявку Іспанії, Португалії та України на ЧС-2030.

Нагадаємо, що на проведення Чемпіонату світу-2030 спільні заявки подали: Єгипет, Греція та Саудівська Аравія, а також Аргентина, Чилі, Парагвай та Уругвай.