Скандальна справа Павелка: УЄФА офіційно відреагував на кримінальне переслідування голови УАФ

Переглядів 2168
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
Скандальна справа Павелка: УЄФА офіційно відреагував на кримінальне переслідування голови УАФ
УЄФА. Фото: Google
УЄФА (Союз європейських футбольних асоціацій) повідомив першого віцепрезидента Української асоціації футболу Анатолія Дем'яненка про те, що слідкує за ситуацією навколо УАФ.

У середу, 5 липня, на ім'я першого віцепрезидента УАФ Анатолія Дем'яненка надійшов лист з УЄФА від директора національних асоціацій Зорана Лаковича.

«З великим занепокоєнням ми беремо до відома обставини, що призвели до передачі справи з Києва до суду у Львові та подальшого рішення про зміну запобіжного заходу панові Андрію Павелку на тримання під вартою».

У листі зазначено, що УЄФА відомо про ситуацію з апеляційною скаргою на рішення Львівського апеляційного суду. Лакович запевняє, що організація надалі слідкуватиме за перебігом подій навколо судового процесу.

«Хочемо запевнити Вас, що ми продовжуватимемо уважно стежити за цією справою та постійно оцінюватимемо необхідність вжиття будь-яких додаткових заходів. Це може включати оцінку можливих порушень Статуту УЄФА, зокрема щодо обов’язку УАФ самостійно управляти та контролювати свої справи», – цитує лист від УЄФА офіційний сайт УАФ.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького.

  • Над Павелком ще з листопада 2022 року триває слідство у справі про розкрадання коштів на побудову заводу з виготовлення штучних полів.
  • Починаючи з лютого цього року, функціонер був відсторонений від своєї посади на час слідства.
  • У травні президент УАФ отримав заборону на виїзд із Києва та області, а також на спілкування з іншими фігурантами своєї справи.
  • У червні суддя Шевченківського районного суду міста Львова відправив Павелка до СІЗО.