Скільки заробили українські клуби цього сезону у єврокубках: Шахтар – поза конкуренцією, Динамо лише четверте

Переглядів 1589
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Скільки заробили українські клуби цього сезону у єврокубках: Шахтар – поза конкуренцією, Динамо лише четверте
Шахтар - Порту. Фото: УЄФА
Для багатьох українських клубів єврокубки вже закінчилися, адже Динамо, Ворскла та Дніпро-1 вилетіли зі змагань. Шахтар та Зоря зуміли потрапити в основну стадію престижних турнірів і заробити чимало грошей.

П’ять клубів від Української Прем’єр-ліги потрапили у різні європейські турніри за підсумками цього сезону. Варт відзначити, що це можливість заробити серйозні гроші для своєї команди.

Першою із європейських змагань вилетіла Ворскла, адже у другому раунді кваліфікації до Ліги конференцій команда Скрипника поступилася грузинській Ділі. За дві гри в рамках цього єврокубка полтавці заробили 450 тисяч євро.

Динамо та Дніпро-1 синхронно вилетіли із кваліфікації до Ліги конференцій в четвертому раунді відбору. Варто зазначити, що дніпряни встигли пограти у всіх трьох єврокубках цього сезон: 

  • Ліга чемпіонів (виліт від Панатінаїкоса); 
  • Ліга Європи (виліт від Славії); 
  • Ліга конференцій (виліт від Спартака з Трнави).

Дніпро-1 заробив за ці матчі один мільйон євро.

Динамо ж зуміло пройти Аріс, але потім вилетіло від Бешикташу. За свій короткий євросезон команда Мірчі Луческу заробила 950 тисяч.

Луганська Зоря, яка представляє Україну в груповому етапі Ліги конференцій, вже зуміла заробити понад 3,5 мільйони євро. Важливо, що ця сума збільшиться від кожного успішного виступу луганського клубу в групі.

Донецький Шахтар заробив просто космічні кошти завдяки потраплянню в груповий етап Ліги чемпіонів. «Гірники» вже заробили 37 мільйонів євро і можуть збільшити суму завдяки гарним результатам.

Раніше ми повідомляли, що Чехія обігнала Україну в таблиці коефіцієнтів УЄФА і тепер наша асоціація знаходиться на 18 місці.