Скрипник проти Шарана. Перша поразка Шахтаря? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у суботу?

Переглядів 5616
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Скрипник проти Шарана. Перша поразка Шахтаря? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у суботу?
Віктор Скрипник. Фото: ФК Динамо
Ексклюзивний анонс матчів 10-го туру УПЛ Ворскла ‒ Минай та Шахтар – Олександрія спеціально для вас на «УФ».

29-го жовтня відбудеться два поєдинки 10-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Ворскла ‒ Минай та Шахтар – Олександрія. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Ворскла – Минай

29 жовтня. 13:00. м. Минай. Стадіон «Минай»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Олександр Скляр (Ворскла)

У суботу, 29-го жовтня, нас очікує два матчі десятого туру УПЛ. Перший поєдинок відбудеться на Закарпатті, де полтавська Ворскла зустрінеться з Минаєм. Обидві команди є сусідами по турнірній таблиці. Перед початком 10-го туру ворскляни розташувалися на 12-ій сходинці, у них вісім очок. Минай знаходиться на десятому місці, випереджаючи полтавців на один заліковий бал.

У полтавського клубу після дев’яти зіграних турів справи йдуть дуже погано. До зони єврокубків вони відстають на вісім очок, але у більшості команд є ще матчі в запасі, тому відстань може збільшитися після всіх 15-ти турів. 

Цікавий факт: лише три клуби з 16-ти провели всі дев’ять турів. Крім Ворскли, таким досягненням ще можуть похвалитися Рух і Верес. В інших команд є один або більше поєдинків у запасі. Після 10-го туру Рух теж буде мати матч у запасі і таким чином залишаться лише Верес і Ворскла. Це команди, які свої матчі в цьому сезоні ще не переносили. 

Також полтавці є однією з чотирьох команд УПЛ, у яких п’ять поразок. Перед початком нового туру такі статистичні показники ще у Чорноморця, Львова та Руху. Наразі футбол Віктора Скрипника працює у Ворсклі нестабільно. Адже за дев’ять зіграних турів ворскляни здобули лише дві перемоги та дві нічиї. Решта матчів – це поразки. 

Зараз полтавський колектив очікують три поєдинки зі своїми сусідами по нижній частині турнірної таблиці: Минай, Львів і Кривбас. Якщо Скрипник візьме дев’ять очок у цих зустрічах, то Ворскла зможе піднятися у топ-8. Звичайно, сезон ще не провалено для ворсклян, все в їхніх руках. Просто тепер бажано не втрачати очки у матчах з рівними чи слабшими командами. 

Полтавці дуже багато пропускають в цьому сезоні – 14 пропущених м’ячів. Більше пропустив лише Рух (15), а так само, як Ворскла пропустили ще дві команди: Львів і Металіст. Натомість футболісти Віктора Скрипника забивали у ворота суперника десять разів. Ось такі доволі сумні статистичні дані для Ворскли перед початком 10-го туру.

У минулому турі Ворскла розписала нічию з київським Динамо. Пропустивши на 33-ій хвилині від Віталія Буяльського, підопічні Скрипника зібралися та відігралися ще до перерви. Влучним ударом відзначився Владлен Юрченко – та більше у цьому протистоянні команди голів не забивали. Матч завершився з рахунком 1:1.

У суботу Скрипник не зможе розраховувати на ключового гравця центру поля Ворскли – Олександра Скляра. Хавбек отримав четверту жовту картку в цьому сезоні в минулому матчі з київським Динамо. Тому тепер досвідчений 31-річний півзахисник змушений відбувати дискваліфікацію. Замість Скляра може з’явитися Андрій Кравчук. У Минаю дискваліфікованих гравців перед матчем проти Ворскли немає. 

Минай минулий тур пропускав. Шахтар попросив минайців перенести їхнє протистояння через важливий матч з Селтіком у Лізі чемпіонів. Як бачимо, донеччанам це допомогло та у Глазго вони зіграли внічию, тим самим гарантувавши собі єврокубкову весну, як мінімум у Лізі Європи. У 8-му турі Минай зіграв проти харківського Металіста 1925 і здобув мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Єдиний гол у матчі до свого активу записав Єгор Твердохліб. Ця перемога дозволила закарпатцям піднятися на десяте місце, набравши дев’ять очок. Крім трьох перемог, підопічні Володимира Шарана три рази зіграли внічию і тричі програли. Слід відзначити, що Минай мало забиває в цьому сезоні. Лише шість влучних ударів і сім пропущених м’ячів. 

Історія зустрічей – 6: +3, =2, -1; 9:7

Майбутній герой матчу – Владлен Юрченко

28-річний хавбек нарешті забив свій перший м’яч після повернення в УПЛ. Це сталося у попередньому турі в матчі проти київського Динамо. Саме гол Юрченка приніс полтавцям нічию. До того Владлен не міг відзначитися влучним ударом у чотирьох турах. Після забитого м’яча у футболіста завжди додається впевненість і ще більше мотивації. В матчі проти Минаю Юрча може продовжити свій лік забитих м’ячів у цьому сезоні. 

Прогноз на гру: Ворскла – Минай – П1 – 1.75

Важливий матч для обох команд, але все-таки перемогу в цьому протистоянні повинні виборювати полтавці. Вони вже не перемагали у трьох зустрічах поспіль, а поєдинок проти Минаю – хороша можливість реабілітуватися за минулі невдачі. У Ворскли досвідченіші та більш кваліфіковані гравці, ніж у закарпатців. Букмекерська контора Favbet на перемогу ворсклян дає коефіцієнт 1.75. 

Шахтар – Олександрія

29 жовтня. 17:00. м. Львів. Стадіон «Арена Львів»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Центральний матч 10-го туру УПЛ відбудеться у Львові на «Арені Львів». Донецький Шахтар, який перед початком нового туру займає друге місце прийматиме Олександрію, яка йде третьою. Між командами всього лиш три очки різниці. 

У «гірників» 19 очок, а в суперників – 16. Тому в разі перемоги команда Юрія Гури зрівняється за заліковими балами з помаранчево-чорними та вийде на друге місце завдяки перемозі в очній зустрічі. Мотивації у Олександрії більше, ніж достатньо, але чи є вона у Шахтаря перед важливим матчем з Лейпцигом у Лізі чемпіонів – давайте розбиратися. 

У вівторок Шахтар гостював у Шотландії, де протистояв Селтіку. «Гірникам» достатньо було не програти, щоб гарантувати собі євровесну в Лізі Європи. Так і сталося, матч завершився нічиєю з рахунком 1:1. На гол Георгіоса Якумакіса, донеччани відповіли гарматою Михайла Мудрика. Ба більше, Шахтар взагалі міг здобувати три очки в Глазго. Але Данило Сікан з кількох метрів не влучив по порожніх воротах. 

Рятує молодого українського форварда від шаленої критики те, що Лейпциг виграв у Реала 3:2 і навіть якби Шахтар виграв у Селтіка, то перед заключним туром в груповому етапі ЛЧ для них нічого би не змінилося. Щоб вийти в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів команді Ігоря Йовічевіча треба перемагати німецький Лейпциг. І найголовніше, що без різниці з яким рахунком. 

І тут перед хорватським фахівцем постає серйозне питання. Чи ризикувати та виставляти на гру проти Олександрії основний склад, чи все-таки провести ротацію, щоб уникнути травм і зайвої фізичної втоми перед вирішальним матчем в ЛЧ. Звичайно, для олександрійців кращий другий варіант, адже тоді в них буде більше шансів на перемогу в суботу. 

Але і далеко відпускати від себе Дніпро-1 «гірники» теж не бажають. Від дніпрян на даний момент Шахтар відстає на три бали. Однак тут є важливий нюанс – у донецької команди на один матч в запасі більше, ніж у Дніпра-1. Шахтар має провести два перенесених матчі проти Минаю та Львова. Якщо не станеться дива, то це плюс шість очок. А у Дніпра-1 лише одна гра в запасі та суперником буде Олександрія. Також нас ще очікує очне протистояння Дніпра-1 та Шахтаря. 

Тому Йовічевіч все-ж може ризикнути і поберегти перед Лейпцигом Мудрика, Степаненка, Матвієнка, Зубкова, Трубіна, Бондаря, Бондаренка та Судакова. У Шахтаря є ким замінити цих гравців на матч з Олександрією, а ось якщо хтось з них, не дай Боже, травмується саме в поєдинку УПЛ, тоді будуть неприємні проблеми і головний біль у Йовічевіча на ключовий матч ЛЧ. Зрештою, вибір за хорватом. 

В УПЛ у Шахтаря йде все добре, адже команда ще не програвала в цьому чемпіонаті України. Після того, як в першому турі «гірники» зіграли внічию з Металістом 1925, втрат очок більше не було. Шість перемог поспіль із загальним рахунком 16:3. За забитими м’ячами в цьому сезоні УПЛ Шахтар знаходиться на третьому місці. Більше забивали лише Дніпро-1 (20) та Зоря (17). Слід відзначити, що перед початком 10-го туру Шахтар – команда, яка найменше пропустила в цьому сезоні. Лише три пропущених м’ячі. 

Олександрія є одним із відкриттів цього сезону. Команда Гури знаходиться на третьому місці з 16-ма балами, маючи два матчі в запасі – проти Дніпра-1 та харківського Металіста 1925. За сім зіграних турів вона поступилась лише одного разу. В рамках 3-го туру УПЛ Металіст переграв олександрійців з рахунком 3:1. 

Також у Олександрії лише одна нічия та п’ять перемог. А їхня безпрограшна серія становить чотири матчі. І в останніх чотирьох поєдинках вони пропустили лише один гол від одеського Чорноморця. Олександрія забила 11 м’ячів за сім турів, а пропустила шість. 

Зараз на Юрія Гуру очікує дуже важкий календар, тому що після дуелі з Шахтарем, його команді треба буде зіграти проти Колоса, Динамо, Вереса, Зорі та Дніпра-1. Усі команди з верхньої частини турнірної таблиці. Лише в 15-му турі олександрійців очікує Рух і після цього матчу, швидше за все, відбудеться перенесений поєдинок з Металістом 1925. 

Олександрія чудово провела відрізок матчів проти тих команд, де не можна було втрачати очки. Вони здобули перемоги над Інгульцем, Минаєм, Кривбасом, Чорноморцем і Львовом. Усі ці клуби – борються за виживання. З Ворсклою, яку теж здорово лихоманить в цьому сезоні, олександрійці зіграли внічию. А ось харківському Металісту – прямому конкуренту за єврокубки команда Гури програла. 

Загалом Шахтар є дуже незручним суперником для Олександрії. Адже за 31 матч із «гірниками» Олександрія виграла лише тричі, п’ять разів зіграла внічию та 23 програла. Проте у минулих п’яти очних матчах Шахтар лише одного разу здобув перемогу, двічі була зафіксована нічия та ще два рази Олександрія перемагала. Тому останнім часом олександрійці навчилися грати проти донеччан. Поєдинок у суботу – непогана можливість для Олександрії покращити історію протистоянь для себе.  

Історія зустрічей – 31: +23, =5, -3; 58:26

Майбутній герой матчу – Олег Білик

Тривалий час Білик був дублером Юрія Паньківа у Олександрії, але після того, як Паньків перейшов у Рух, Олег став основним кіпером. В останніх двох матчах 24-річний воротар не пропускав голів. Безумовно, в матчі проти Шахтаря він бажатиме продовжити свою суху серію. Якщо Білик впіймає кураж, то пробити його буде важко. Саме воротар Олександрії може стати героєм поєдинку, якщо продемонструє ідеальну гру у рамці воріт.

Прогноз на гру: Шахтар – Олександрія – Ф2 (+1.5) – 1.63

На папері фаворитом цього протистояння є донецький Шахтар. Букмекери вірять в донеччан і на їхню перемогу дають коефіцієнт 1.47, на нічию – 4.70, а на звитягу Олександрії – 6.30. Коефіцієнти ще можуть змінитися на користь гостей, усе залежатиме від стартового складу Шахтаря. Тому що в Олександрії вийдуть всі найсильніші, в цьому немає сумнівів. Букмекерська контора Favbet дає коф 1.63 на те, що Олександрія не програє Шахтарю більше, ніж в один м’яч. Доволі непоганий коефіцієнт і цікава ставка на цей матч.