Спартак ЖИГУЛІН: «Ми перший раз відіграли оптимальним складом»

Переглядів 157
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер «Макіїввугілля» — про вольову перемогу над «Гірником»

У останніх турах «Макіїввугілля», крім привабливої гри, демонструє ще й результат, який так необхідний команді. Ще кілька турів тому клуб із сходу України перебував унизу турнірної таблиці, а вже зараз розпочав стрімке підняття догори завдяки серії вдалих результатів. Не став винятком і поєдинок останнього туру — команда із Макіївки здобула вольову перемогу над одним із лідерів чемпіонату — криворізьким «Гірником». Аби дізнатись, які значущі зміни відбулись у середовищі команди, «УФ» поспілкувався з головним наставником макіївців — Спартаком Жигуліним.

— Спартак Володимирович, минулого туру «Макіїввугілля» здобуло гучну перемогу над одним із лідерів чемпіонату — «Гірником». Як оцінюєте гру своєї команди?

— По-перше, в нас видужали після травм гравці — всі були в лавах, а по-друге, був дуже хороший тренувальний процес — самовіддача на тренуваннях, працювали над своїми помилками, більше — над взяттям воріт. Хлопці налашту­вались, і молоді гравці вже підросли та набули досвіду, ми перший раз відіграли оптимальним складом, і було хороше налаштування. Нам потрібна була ця перемога — все вирішило налаштування команди. Навіть програючи 1:2, ми не опустили руки, відтак дотиснули суперника…

— На перше місце вийшов саме характер вашої команди…

— Так-так, саме характер і самовіддача гравців. Хотів би, найперше, подякувати Богу за цю перемогу. І звичайно, подякувати хлопцям, вони заслужили цю звитягу. Ви самі бачите, що ми в останніх іграх набираємо очки…

— Саме про це й хотів запитати. Помітно, що команда тур за туром додає. У чому бачите причину такого прогресу?

— Хлопці почали розуміти, що таке футбол, що потрібно в нього грати, а не мучитись. Річ у тому, що ми будуємо гру на контролі м’яча, на позиційних атаках, які відпрацьовуємо на тренуваннях. І це спрацьовує — дає результат. Повторюся, головне — характер і налаштування. Виграли в досить сильного суперника, причому вдруге вже вдома. Проте не буду сильно задирати голову. Просто дуже приємно.

— Ви сказали, що у вас підібрався майже оптимальний склад. Проте, чи плануєте підсилювати команду в зимове міжсезоння?

— Будуть вибіркові придбання, ми намітили підсилення на деякі позиції. Водночас потрібно сказати, що хлопці зараз демонструють дуже хороший футбол, отож є і результат. Раніше була лише хороша гра, а результату не було. Бачите, наче все прийшло. Ми в останніх турах набрали майже оптимальну кількість очок. Єдине, що програли в Дніпродзержинську, але там не пощастило… Ми стараємося, перетерпіли, вислухали багато критики на свою адресу. Одне слово — зростаємо.

Володимир БОБИР.