«Спочатку було провальною ідеєю»: експерт розкритикував півзахисника Динамо

Переглядів 887
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Спочатку було провальною ідеєю»: експерт розкритикував півзахисника Динамо
Владислав Кабаєв. Фото: Динамо
Відомий футбольний блогер Михайло Смоловий проаналізував причини погіршення атакуючої гри Динамо цього сезону. На його думку, ця проблема є комплексною.

Якщо вірити даними Смолового, то Динамо в нинішньому сезоні поменшало завдавати ударів по воротах суперників порівняно з минулим (15,5 проти 18,2).

Експерт вважає, що це пов'язано зі втратою Карлоса Де Пени, який виконував роль плеймейкера, і Беньяміна Вербича, який вирізнявся вмінням добре грати перед воротами опонентів. У Динамо впала статистика щодо торкання м'яча у штрафному майданчику суперника, порівняно з минулим сезоном (з 41,2 до 35,1).

Новачок Динамо Владислав Кабаєв, який перейшов у команду із Зорі влітку, не зміг замінити даних виконавців, тому, як вважає Смоловий, не варто зводити всі претензії лише до головного тренера Мірчі Луческу.

«Придбання Кабаєва спочатку було провальною ідеєю. Цей чинник набагато краще описує проблему, ніж абстрактне «дід себе вичерпав». Писав восени, що Динамо грає вдесятьох у фазі з м'ячем, і поки не знайшов аргументів для спростування цієї тези», – написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.

Зазначимо, що 27-річний Кабаєв перебрався до Динамо за 1,2 мільйона євро. У поточному сезоні відіграв за Динамо у 17 матчах у всіх турнірах, у яких не відзначився жодною результативною дією.