Срні сьогодні виповнилося 41: УЄФА урочисто привітало легенду Шахтаря

Переглядів 2688
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Срні сьогодні виповнилося 41: УЄФА урочисто привітало легенду Шахтаря
Даріо Срна. Фото: ФК Шахтар
Сьогодні святкує день народження колишній захисник Шахтаря Даріо Срна, який виконує у донецькому клубі функції спортивного директора.

Сьогодні, 1 травня, Срні виповнився 41 рік. Прес-служба УЄФА не могла пройти повз таку подію, привітавши іменинника зі святом. Європейська Футбольна спілка опублікувала у Twitter відео гола хорвата у ворота збірної Німеччини на Євро-2008.

Зазначимо, що той матч відбувся на груповому етапі та завершився перемогою картатих з рахунком 2:1, яка вивела їх у плей-офф із першого місця. Проте вже у чвертьфіналі збірна Хорватії вилетіла від Туреччини (1:1, 1:3 за пен.). Варто зазначити, що єдиний одинадцятиметровий у післяматчевій серії пенальті у хорватів реалізував саме Срна.

За свою багаторічну кар'єру Срна встиг пограти у Хайдуку, Шахтарі та Кальярі. З донецькою командою захисник дев'ять разів ставав чемпіоном України, сім разів здобув Кубок країни, вісім – Суперкубок. Також Срна допоміг Шахтарю здобути Кубок УЄФА, був капітаном команди.

Крім цього, він встановив абсолютний рекорд - 536 матчів у футболці «гірників». Після завершення ігрової кар'єри Срна залишився у Шахтарі на посаді директора з футболу. Нині хорват працює спортивним директором.

X