Старт — за «Полтавою» та «Нивою»

Переглядів 133
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
За підсумками перших двох турів полтавський та тернопільський ФК — єдині команди, які весною не втрачали очки

За програмою, 22 серія першої ліги розтягнулася на два дні, розпочавшись п’ятничним матчем у Тернополі. Нагадаємо, що минулого туру обидві команди перемогли: «Сталь» розгромила сумчан — 5:0, а «Нива» мінімально (лише наприкінці поєдинку) «дотиснула» молодих динамівців. Навіть попри однаково успішні результати (кожному ж нарахували по три залікові пункти), в даному протистоянні явним фаворитом усе одно залишалися алчевці. Дебют зустрічі засвідчив, що гості подолали чималу відстань не лише для того, щоби подивитися на файне місто Тернопіль. Лише проблеми з реалізацією в завершальній стадії атак не дозволили «сталеварам» засмутити місцевих уболівальників. Відчувши, що суперник не може дійти до логічного підсумку своїх дій, тернопільці почали перехоплювати ініціативу, щоби самим спробувати відкрити рахунок. За кілька хвилин до свистка на перерву «зелено-білі» організували результативну комбінацію: Грінченко на краю штрафного знайшов Панаса, кот­рий хибним рухом обіграв захисника, а потім виконав виважену подачу на Семенюка — нападнику залишалося лише підставити голову. Кілька слів про форварда «зелено-жовтих» Семенюка. Коли помітив Олександра не те, щоби в заявці, а у стартовому складі, то щонайменше здивувався. Думаю, мій подив після ігрового дня розділяв і наставник «Сталі» Вадим Плотніков, який, можливо, розраховував, що у цій зустрічі візаві через таку втрату матиме серйозні проблеми в атаці. Справа в тому, що впродовж тижня на офіційному сайті тернопільців оприлюднено інтерв’ю в. о. тренера «Ниви» Самардака, котрий розповідав, мовляв, Семенюка цього сезону ми більше не побачимо. Як говориться, на війні всі засоби годяться. Початок другого тайму господарі провели на куражі, відтак зуміли подвоїти рахунок. Ще один екс-буковинець Яворський уже з-за меж карного майданчика знайшов шпарину у воротах Ганєва. Такий гандикап не міг не задовольняти «Ниву», тому до завершення гри «червоно-чорні» вже нічого не змогли зробити з захисними масивами суперника.

Субота була достоту насичена та цікава. Насамперед, слід відзначити матчі «Сум», «Геліоса» та «Динамо», котрі, нарешті, змогли здобути перемоги за останні дев’ять, вісім і п’ять матчів відповідно. Та прикро за «Олександрію», котра до цього не знала гіркоти поразки впродовж десяти поєдинків. І наостанок: заслуговує уваги також ще одне кіровоградське дербі між «Украгрокомом» і «Зіркою». Отож, усе почергово.

Останнім часом щодо Сум проглядається сумна тенденція: стадіон «Ювілейний», що може вміщувати більше 25 тисяч осіб, не збирає й десятої частини своїх можливостей. Вочевидь, тамтешніх уболівальників не радує гра та результат команди під орудою Анд­рія Кононенка. Стартовий двобій навесні взагалі розбив усі надії на успішне друге коло, коли представники їхнього краю на щиті повернулися з Алчевська з ганебним хокейним рахунком. Утім, у суботу «містянам» випала чудова нагода реабілітуватися перед шанувальниками, коли до їхніх пенатів завітала «Буковина», що формується з гравців обласних змагань і вирушає в гості за рахунок головного тренера. За перших 45 хвилин перевага господарів увінчалась успіхом лише одного разу, коли суддя призначив пенальті, що легко реалізував Тарасенко. У другій частині навіть однієї миті здалося, що «жовто-чорні» можуть повернутися додому не з порожніми ударами: Маковійчук створив момент Палагнюку, а Василь не підвів. Хоча незабаром усе повернулося на круги своя. Мельник і Леонідов до завершення гри забили вирішальні м’ячі, котрі дозволили команді святкувати переконливу перемогу.

Як це часто буває, «Динамо-2» переважає опонентів у швидкості, проте досвідченіші команди все ж знаходять інші можливості, щоби здобути результат. На цей раз усе вийшло по-іншому. «Авангард» у рідних стінах нічого суттєвого не зміг заподіяти киянам, які зберег­ли свої ворота сухими, ще й відзначившись на останніх секундах зустрічі з «машинобудівниками». М’якушко спромігся на результативний удар, що стало своєрідним подарунком партнерам Рижуку та Чорноморцю, котрі цього дня святкували свої уродини.

«Геліос», зрештою, теж починає перемагати. Після емоційної звитяги «Миколаєва» в матчі з «Титаном» було помітно, що гра з харків’янами вже не пройде за схожим сценарієм. Отож, майже весь час «сонячні» володіли територіальною перевагою, що вилилась у два результативних удари Качура. Натомість «корабели» змогли відповісти лише вправністю капітана Рябченка, котрий підбив підсумок двобою — 2:1.

У зустрічі «Полтави» з «Олександ­рією» дивувало все: й місце матчу, й перебіг подій на полі, й кінцевий рахунок. Через реконструкцію основного стадіону гру перенесли у село Копили. Сам же матч навряд чи був схожий на протистояння команди з прем’єрліговими амбіціями та ФК, що донедавна ще боровся в другій лізі. У підсумку, все вирішилось у одному моменті: Лісовий зі штрафного удару закрутив м’яча точнісінько в дальню «дев’ятку».

Євген ДЕМЯН.