«Страшнувато, але не потрібно боятися»: Едмар висловився про своє повернення в Україну під час війни

Переглядів 662
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Страшнувато, але не потрібно боятися»: Едмар висловився про своє повернення в Україну під час війни
Едмар. Фото: Металіст
Колишній півзахисник Металіста 1925, а нині головний тренер юнацької команди харківського клубу, Едмар прокоментував своє повернення в Україну.

Натуралізований українець Едмар зізнався, що наша країна дала йому все, а також розповів про цікавий проект з керівництвом Металіста 1925.  

«Я завжди хотів якось допомагати Україні в цій ситуації. Україна для мене все дала, тут відбулася моя кар“єра. Тому вважаю, що в цей час я маю підтримати український футбол. Знаю, вірю, що все буде добре і тому приїхав.

У нас з керівництвом є проєкт, який ми хочемо реалізувати. Дай боже, щоб він був довготривалим, щоб була реальна взаємодія між Бразилією та Україною. Щоб навіть звідси ми могли взяти українців, які можуть поїхати до Південної Америки та проявити себе і те ж саме навпаки».

Також Едмар зізнався, що повертатись в Україну було страшно, але він вірить, що перемога у війні буде за нами.

«Будемо намагатися інтегрувати бразильців. І навпаки, якщо буде можливість, хтось з юнацької команди з українців може поїхати до Бразилії, щоб проявити себе. І те ж саме навпаки, хтось з бразильців може приїхати до України.

Хвилювання є завжди. Коли з“явилися розмови про те, щоб я приїхав сюди, я думав, поговорив зі своєю родиною. Було трошки страшно. Але, як я казав, я вірю, що перемога за нами, за Україною і вірю, що футбол в Україні має жити. Вірю, що все з цим буде гаразд. Тому я тут. Звісно, трошки страшнувато, але не потрібно боятися», — наводить слова Едмара офіційний сайт Металіста 1925.  

Едмар виступав за чотири українські клуби:

  • Таврія (2003-2007)
  • Металіст (2007-2015)
  • Дніпро (2015-2016)
  • Металіст 1925 (2017 та 2018)

Також екс-футболіст провів 15 матчів за збірну України та забив один гол.

Раніше ми повідомляли прогноз на матч збірних України та Вірменії.