СТРАЖДАННЯ КИЯН У СЕВАСТОПОЛІ

Переглядів 173
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Ті, хто чекали на легку перемогу підопічних Блохіна у Севастополі, після провального матчу проти «Генка» в рамках Ліги Європи, дуже помилялися. Кримський клуб, який нині переживає кадрові зміни (команду залишили головний тренер Геннадій Орбу та кілька провідних гравців) і перебуває в не найкращих ігрових кондиціях, дав справжній бій іменитому гранду.

Можливо, в уболівальників виникне логічне запитання: «Чи це справді «Севастополь» настільки сильно зібрався на звітний матч, чи криза «Динамо» таки продов­жується?». Найправильніше, мабуть, буде відповісти — «і те, й інше». Початок поєдинку багатьом нагадав гру киян у Бельгії, майже за тим же сценарієм. Як і тоді, забивши на початку зустрічі, підопічні Блохіна дозволили собі певну розконцентрацію, віддавши ініціативу господарям. До того ж, навіть примхи погоди не збили запалу сімферопольців (через сильний шторм поєдинок на кілька хвилин припиняли), тож після поновлення зустрічі, підопічним Коновалова, який у цьому матчі виконував обов’язки головного тренера, вдалося досягти свого — відновити статус-кво. Учергове у штрафному майданчику киян панували безлад і хаос — після кількох ударів поспіль, уже з третьої (!) спроби Караваєву вдалося «взяти» ворота Коваля. На цьому перший тайм і завершився.

Початок другої половини зуст­річі був за динамівцями, яких, звісно ж, такий рахунок аж ніяк не влаштовував. Однак якихось дуже креативних дій чи тактичних замислів у виконанні гостей не проглядалося. Власне, й забитий м’яч у ворота «Севастополя» був проведений у класично-анг­лійському стилі — після навісу до штрафного кримчан верхову боротьбу виграв кремезний Мбокані — 1:2. І знову ж, замість того, щоби продовжувати збільшувати перевагу та йти вперед, підопічні Блохіна вдалися до втримання рахунку. Господарі намагалися вирвати нічию в завершальні хвилини, проте цього разу захист киян утримав переможний результат. Навіть попри троє очок у непростому протистоянні, гра столичного клубу залишає більше запитань, аніж відповідей. Особливо, перед вирішальним матчем року — проти «Рапіда» в Лізі Європи.

Володимир БОБИР.

X