Суд призначив запобіжний захід генсеку УАФ: мільйони пішли на їжу, яка так і не приїхала в Україну

Переглядів 457
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Суд призначив запобіжний захід генсеку УАФ: мільйони пішли на їжу, яка так і не приїхала в Україну
Генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький. Фото: Google
Генеральному секретареві Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Вчора,2 листопада, Голосіївський суд м. Києва виніс ухвалу генеральному секретарю УАФ у справі про незаконну розтрату майже 4 млн євро, отриманих свого часу ФФУ від УЄФА, інформує Football Hub.

Слідство вважає Запісоцького причетним до злочинної схеми закупок елітних харчових продуктів за кошти, які були призначені для розвитку дитячого футболу. Слідство встановило, що гроші були перераховані на компанії з ознаками фіктивності, а товари на 3,2 мільйона євро так і не доїхали до України.

Голосіївський суд розглядав справу протягом 2 днів і зрештою виніс ухвалу про особисте зобовʼязання Юрія Запісоцького. Генсеку УАФ постановили:

  • Не відлучаться із населеного пункту, в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора чи суду;
  • Повідомляти про зміну місця проживання чи роботи;
  • Здати на зберігання органам влади свій закордонний паспорт та інші документи, що дозволяють залишити Україну.

Ймовірно, прокуратура не задоволена результатами сьогоднішнього засідання, оскільки подає апеляцію і буде домагатися арешту Запісоцького на час судового процесу.

Нагадаємо, у 2018 році журналісти запідозрили чинного президента УАФ Андрія Павелка у корупції та відмиванні грошей УЄФА на будівництві заводу з виробництва штучних полів. Справа була передана до НАБУ та поліції.