СУМНА ВИСТАВА В «ТЕАТРІ МРІЙ»

Переглядів 167
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

«Шахтар» може перемогти нас у вівторок», — такі висловлювання можна було почути в розмовах із уболівальниками МЮ напередодні звітного поєдинку, який був вирішальним для команди Луческу нинішнього розіграшу ЛЧ. І шанс, аби виграти цей матч, був. Навіть не один…

До Манчестера чемпіон України прибув найсильнішим на даний момент складом, сподіваючись вирішити свою лігочемпіонівську долю власноруч і не озираючись на паралельний поєдинок у Сан-Себастьяні. До того ж, побачивши стартові склади команд за кілька хвилин до початку гри, автор цих рядків ще більше переконався в тому, що МЮ даватиме грати своєму суперникові.

Якщо Мірча Луческу виставив доволі прогнозований атакувальний склад із Степаненком і Фредом у центрі, то його опонент Девід Мойєс укотре здивував, перетасувавши стартову одинадцятку. Після двох домашніх поразок поспіль «дияволи» прагнули реабілітуватися перед рідною публікою, та хотіли зробити це мінімальними зусиллями, перекинувши головні сили на внутрішній чемпіонат, де МЮ продовжує «падати».

Власне сам поєдинок на «Олд Траффорд» розпочався без розвідки. Майбутній герой протистояння — Філ Джонс — уже в дебюті зустрічі зробив чудовий рейд флангом і пробив у бік П’ятова. Попри контроль мяча від МЮ, в «гірників» також були свої гострі випади. Найкращий момент усієї зустрічі змарнував Тейшейра, який, опинившись сам на сам із де Хеа після пасу Тайсона, пробив повз ворота, тоді як усі глядачі на стадіоні вже бачили м’яч у воротах. До речі, кілька слів про глядачів, які лише час од часу «подавали голос». Проте, коли весь стадіон заходився скандувати: «Юнайтед», «Юнайтед», «Юнайтед», то серце тікало в п’яти. Тим часом «Шахтар» не соромився атакувати: активними діями виокремлювався у ці хвилини Дуглас Коста, який щоразу тікав од вайлуватих захисників господарів. Можна сказати, що за швидкістю й мобільністю команда Луческу в першому таймі повністю переграла свого іменитого опонента. А що ж МЮ? Підопічні Мойєса прокинулися лише за кілька хвилин до перерви — чудову нагоду не реалізував Янг, який перекинув м’яч вище Пятова, проте й повз ворота. На цьому перша половина зустрічі завершилась.

На початку другого тайму було помітно, що гості почали відверто квапитися, адже в паралельному матчі у Сан-Себастьяні «Байєр» повів у рахунку… Такий перебіг подій змусив «Шахтар» «розкриватись», а відтак у МЮ виникало більше можливостей для взяття воріт гостей. Однак із середини другої половини двобою «гірників» було не впізнати — вони незрозуміло чому зосередилися біля своїх воріт, переймаючись лише їхнім захистом. «Юнайтед» відчув підходящий момент, як акула запах крові: після подачі кутового біля воріт П’ятова на добиванні вдало зіграв найкращий гравець команди Мойєса того вечора Філ Джонс — 1:0. Повівши в рахунку, «дияволи» продовжили контролювати гру. Луческу намагався змінити хід подій під завісу матчу (на полі з’явився Бернард), але МЮ вже свого не віддав. 1:0 — так і завершився поєдинок на користь манкуніанців. Отож, «Шахтар» продовжить єврокубкову весну лише в Лізі Європи.

Володимир БОБИР, із Манчестера.