«Та то таке» Маркевича

Переглядів 182
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Черговий тур чемпіонату пройде під акомпанемент заповзятої боротьби за єврокубки

Щодо керманича «Дніпра» частенько іронізують через його крилату фразу: «Та то таке». Сміх сміхом, але Мирон Маркевич давно зарекомендував себе як поважний фахівець: він абсолютно не був байдужий до результатів «Металіста», який підняв на новий рівень, збірної України, з якою досяг певних успіхів, і зараз «Дніпра», який у перший же рік своєї роботи вивів у чвертьфінал Ліги Європи, і це не межа. Щоправда, й з харків’янами, й національною командою, й дніпрянами тренер мав певні негаразди. Із останніх — травма Романа Зозулі й демарш Ежидіо, адвокати якого, за словами Дмитра Селюка, просто обвели «Дніпро» навколо пальця. Такі «витівки», проти яких клуб не може нічого вдія­ти, точно не радують тренера. Але не буває лиха без добра: останнім часом «прокинувся» Євген Селезньов, а на лівому фланзі оборони мав непоганий вигляд де Матос, який в інтерв’ю «УФ» підкреслив, що з кожним матчем почувається все впевненіше. Із «Ворсклою» бразилець показав гру, як у найкращі часи за «Чорноморець»: у моменті з другим голом виграв верхову дуель і цілив у ворота, а вийшов результативний пас на Селезньова.

Мабуть, непокоїть Маркевича і щільний графік його підопічних, багато з яких захищали кольори збірної України з Іспанією, а Артем Федецький — ще й з Латвією. До того ж, 1 квітня зіграли в Кубку країни із «Чорноморцем», 4-го числа — у чемпіонаті з «Ворсклою», потім знову з одеситами в Кубку й, нарешті, гра в прем’єр-лізі з «Металістом». Чи вистачить сил у футболістів «Дніпра»? При тому, що харків’яни не задіяли основних виконавців у кубковій зустрічі із «Шахтарем» і серйозно готувалися саме до матчу з «принциповим суперником». Побутують уперті чутки, що «гірники» стимулюють суперників і «Динамо», й «Дніпра». Зараз «Металіст» у такому стані, що додаткове заохочення явно не завадить, отож розгром, який учинили дніпряни харків’янам у першому колі — 5:2, навряд чи повториться. Хоча є в «Дніпра» й обнадійливі моменти: начальником селекційного відділу клубу призначений Вадим Комардін, який упродовж восьми років очолював селекційний відділ «Металіста» й багато зробив для запрошення в Україну знаних латиноамериканців.

На Великдень «Динамо» вдруге за кілька днів зіграє із «Зорею». Якщо в Кубку не було особливої інтриги, бо ще в першому матчі кияни забезпечили собі комфортну перевагу, то у чемпіонаті можна очікувати дуже запеклого двобою. Луганцям очки потрібні в боротьбі за місце в єврокубках, плюс імовірний фактор третьої сторони. У «Динамо» є право на помилку, адже найближчий переслідувач відстає на сім очок, але осічка може негативно позначитися на настрої, що не додасть наснаги в подальшій гонці у чемпіонаті й на тлі матчів із «Фіорентиною».

«Олімпік», який після першої частини сезону сприймали за одного з претендентів на «зону Ліги Європи», вповільнив хід. Якоюсь дивною виявилася поразка від «Говерли», з якою було два різних тайми. На черзі — донецький «Металург», який також загальмував у поперед­ньому турі з «Металістом», але у Володимира П’ятенка амбітний колектив, який у разі перемоги може повернутися в єврокубкові перегони.

У Львові всім командам непрос­то. Ігор Йовичевич будує нову команду, довіряє молодим хлопцям, але до стабільності «Карпатам» іще треба пройти певний шлях. А ось полтавці, які, на відміну від деяких конкурентів, можуть упевнено дивитися в завтрашній день і думати лише про футбол, майже не тасують склад і мають у розпорядженні чимало досвідчених виконавців. Хочеться побажати успіхів господарям, вони обрали правильний шлях, спрямований на розвиток усього українського футболу, та шансів у «Ворскли» більше.

У Запоріжжі «Волинь» прагнутиме реабілітуватися за провал у матчі із «Зорею», але, очевидно, «Металург» має свої плани щодо підсумкового результату.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X