Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна виконала стратегічне завдання на сезон – є шанс зберегти місце у групі ЛЧ

Переглядів 11275
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна виконала стратегічне завдання на сезон – є шанс зберегти місце у групі ЛЧ
Фото: ФК Шахтар
Ще два тижні тому Україна гарантували собі 14 місце в рейтингу, що дає право виставити п'ять клубів у єврокубках сезону-2024/25, але продовжує заробляти очки.

Україна виконала стратегічне завдання на сезон – місце у топ-15. Вдалося здобути навіть чотирнадцяте місце, бонусом до якого додається гарантований груповий етап для одного з учасників єврокубкової заявки.

Шахтарю, який учора у Варшаві зіграв унічию з Феєноордом у рамках 1/8 фіналу Ліги Європи (1:1), не вистачило буквально кількох хвилин, щоб покласти в скарбничку нашої асоціації 0,4 бали. Однак і 0,2 бала в обставинах, що склалися, виглядають серйозним успіхом.

Тепер Україна близька до того, щоб зберегти пряму путівку до групового раунду Ліги чемпіонів. Для цього було необхідне дотримання двох умов. Одна з них уже виконана – Брюгге після зустрічі з Бенфікою завершив свою європейську кампанію.

Друга умова – щоб цього сезону Кубок чемпіонів дістався команді, яка завершить внутрішній чемпіонат за межами зони ЛЧ. Шанс, треба сказати, непоганий, якщо чергове диво не зробить Челсі.

Швейцарію можна обійти вже за підсумками матчів-відповідей, але для цього Шахтарю обов'язково потрібно перемагати, а Базель повинен програти Словану.

Також додамо, що після вильоту з Ліги чемпіонів Тоттенхема в єврокубках залишилася лише одна країна, яка, як і раніше, йде без втрат. Це – Італія. Мілан, Наполі та Інтер продовжують боротися у ЛЧ, Рома та Ювентус – у ЛЄ, а Лаціо та Фіорентина – у ЛК.